A24.com.tr » yaşam » Tunceli'de PKK'nın üst düzey 3 sorumlusu öldürüldü

Tunceli'de PKK'nın üst düzey 3 sorumlusu öldürüldü

Tunceli'de PKK'nın üst düzey 3 sorumlusu öldürüldü

Tunceli'de terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda örgütün üst düzey sorumlularından Sedat İncesu, Hüseyin Ertürk ve Dilek Günenç'in öldürüldüğü açıklandı.

PKK’nın ’Dersim eyalet komutanlığı’ olarak adlandırdığı Tunceli, Erzincan, Sivas ve Karadeniz bölgesinin 2 numaralı ismi olan ’Ozan’ kod isimli Sedat İncesu, Ovacık İlçesi Aşağıtorunoba Jandarma Karakolu’na yapılan saldırı ardından çıkan çatışmada öldürüldü. Bölgede geçen hafta çıkan çatışmada 5 PKK’lı terörist ile birlikte öldürülen Sedat İncesu’nun PKK’nın sözde ’Dersim eyalet koordinatörü’ olduğu bildirildi.

Ayrıca Kutuderesi mevkisinde gerçekleştirilen operasyonda öldürülenlerden birinin örgütün "Dersim eyaleti doğu cephesi erkek sorumlusu" Ferhat Zagros kod adlı Hüseyin Ertürk olduğu belirlendi. Öldürülen "Roza Dersim" kod adlı Dilek Günenç'in de örgütün "Dersim eyaleti doğu cephesi kadın sorumlusu" olduğu belirtildi.

Kentte, 16 Ekim'de il merkezine bağlı Kutudere bölgesinde güvenlik güçlerince başlatılan hava harekatı ve sonrasında karadan devam eden operasyonda, 6'sı kadın 13 terörist öldürülmüş, bir kadın terörist ise yaralı ele geçirilmişti. Aynı tarihte Ovacık Aşağıtorunoba Jandarma Karakol Komutanlığına teröristlerce uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulması üzerine yapılan hava destekli bir başka operasyonda da 3'ü kadın 7 terörist öldürülmüştü. 

YORUMLAR
  Ayşe Tolga'dan Bülent Ersoy'u kızdıracak sözler
Ayşe Tolga'dan Bülent Ersoy'u kızdıracak sözler