A24.com.tr » medya » TSK'nın kamu spotu reklamına RTÜK engeli

TSK'nın kamu spotu reklamına RTÜK engeli

TSK'nın kamu spotu reklamına RTÜK engeli

Son zamanlarda televizyon ekranlarında yayınlanan Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı'nın reklamına RTÜK'ten itiraz geldi.

 Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı, TV’lerde ücretsiz yayınlanması amacıyla RTÜK’e kendini tanıtan kamu spotu gönderdi. Spot metninde “Türk Silahlı Kuvvetleri, vatanımızı koruyan yegane güçtür” ifadesi yeraldı. RTÜK, ise “Yegane güç” ifadesini uygun bulmadı ve bu ifadenin çıkarılması şartıyla spotun yayınlanmasına izin verdi.

"YEGANE GÜÇ" KELİMESİNE İTİRAZ
TSK Güçlendirme Vakfı, 16 Haziran’da RTÜK'e başvurarak, Vakfı tanıtan bir kamu spotu için izin istedi. Spotta vatandaşların, “Türk Silahlı Kuvvetleri vatanımızı koruyan yegane güçtür”, “Askerimi seviyorum canımdan çok”, “Önce Allah'a, sonra askerimize emanetiz ”, “Hep dışa bağlı oluyorduk, ama şimdi içim rahat, şimdi hepsini burada yapıyorlar”, “Caydırıcı gücümüz kuvvetli olursa, huzur içinde, barış içinde yaşamak daha kolay olur”, “Eşsiz benzersiz ordumuz, halkımızın desteği ile yükselecektir ve yükselmeye devam edecektir”, “Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı'nın kuruluşundan itibaren yanında oldum” biçimindeki görüşlerine yer verildi.

RTÜK, reklam spotunun, TSK'nin savaş gücünün arttırılmasına yönelik bir farkındalık oluşturacağını belirterek olumlu yönde görüş bildirdi. Ancak Üst Kurul, spotta yer alan “TSK, vatanımızı koruyan yegane güçtür” ifadesinin çıkarılmasını istedi. 27 Haziran'daki karar oy çokluğuyla alındı.

 

YORUMLAR
  A Milliler gruptan çıkmak için ne yapmalı? Kalan maçlar neler? Kaç puan gerekli? Grupta şu an kaçıncı?
A Milliler gruptan çıkmak için ne yapmalı? Kalan maçlar neler? Kaç puan gerekli? Grupta şu an kaçıncı?