A24.com.tr » politika » Trump'ın yardımcısından Gülen iddiası

Trump'ın yardımcısından Gülen iddiası

Trump'ın yardımcısından Gülen iddiası

ABD Başkanlık seçimlerinde Hillary Clinton'un gerisinde kalan Donald Trump'un yardımcısı Peter Navarro'nun Gülen ile ilgili kaleme aldığı yazıda çok çarpıcı ifadeler yer aldı.

Cumhuriyetçi Parti’nin adayı Donald Trump’ın siyasi danışmanı Peter Navarro, National Interest sitesinde yazdığı makalede Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) Demokrat Parti’nin başkan adayı Hillary Clinton’a kampanyasına destek verdiği iddialarını gündeme getirdi.

Navarro, “Hillary’nin Türkiye’deki darbeyi (darbe girişimini) desteklemekle suçlanan gizemli İslami din adamıyla bağları” başlıklı yazısında “Eğer Gülen karşıtlarına inanırsak, Gülen ABD’ye karşı gizli ya da kültürel cihat tehdidi oluştururken, Türkiye’deki demokrasiye ve istikrara karşı da bir dış tehdit. Bu nedenle Hillary’nin potansiyel Gülenci finansal bağlantısı oldukça alarm verici” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’Yİ RUSYA’YA İTEBİLİR

Trump’ın danışmanı Navarro, bu durumun Hillary Clinton başkan seçilirse sorunlar oluşturacağını ifade ederken, şöyle devam etti: “Eğer Clintonlara Gülenci maddi destek iddiaları doğruysa, Hillary Clinton, Gülen’i Türkiye’ye iade edebilir mi? Eğer etmezse ve Gülen gerçekten Türk hükümetini devirmeye çalışıyorsa, bu durumda Hillary, kilit konumdaki bir NATO müttefikinde istikrarsızlık ve şiddetin suç ortağı olmaz mı?”
Navarro, “Gülenciler Clinton’a yozlaşmış kancalarını gerçekten atarsa, (Başkan seçildiği takdirde) Clinton, Erdoğan’ı devirmek için bir darbeye yardım eder mi? Erdoğan kesinlikle böyle düşünebilir ve Erdoğan’ın taşıdığı bu şüphe ya da paranoya Türkiye-ABD ilişkilerini zehirlemek için yeterli olabilir ve bu da Erdoğan’ı Rusya’nın kollarına itebilir” dedi.

SON FETÖ OKULU ABD HAVA ÜSSÜNDE

TÜRKİYE’de 15 Temmuz’daki darbe girişimiyle suçlanan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ABD’deki en son okulunu Las Vegas’taki bir askeri üste açıyor. FETÖ’nün yeni okulu, ABD Hava Kuvvetleri Harp Merkezine ev sahipliği yapan ve dünyanın en büyük muharebe eğitim misyonuna sahip Nellis Hava Üssü’nde faaliyete başlayacak. ‘Coral Academy of Science Las Vegas’ adıyla faaliyete geçen okulun açılış töreninde üssün komutanı Albay William Norton, okulun müdürü Ercan Aydoğan’a törenle okulun anahtarını teslim etti. Temmuz ayında FETÖ’ye devredilen Nellis üssündeki okulun 22 Ağustos’ta yeni dönemine başlayacağı bildirildi.

YORUMLAR
  Tokyo Otomobil Fuarı'na damgasını vuran konsept araçlar...
Tokyo Otomobil Fuarı'na damgasını vuran konsept araçlar...