A24.com.tr » ekonomi » TRT Taşeron işçi kadro ne zaman verilecek Baknalık ne diyor? | 11 Kasım 2017

TRT Taşeron işçi kadro ne zaman verilecek Baknalık ne diyor? | 11 Kasım 2017

TRT Taşeron işçi kadro ne zaman verilecek Baknalık ne diyor? | 11 Kasım 2017

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yaklaşık 800 bin taşeron işçinin merakla beklediği kadroya alınma konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Ailelerle birlikte sayısı milyonları bulan taşeron işçi sorunuyla ilgili belirsizlik devam ediyor. Referandumdan önceki süreçte hükümet kanadından verilen demeçlerde sandıktan 'Evet' çıkması halinde taşeron çalışanların kadroya alınacağı belirtiliyordu. Şimdi gözler AK Parti hükümetine çevrildi. Son olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, katıldığı bir programda canlı yayında konuyla ilgili açıklama yaptı.

BAKAN MÜEZZİNOĞU’NDAN KADRO AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, NTV Ankara İstihbarat Şefi Ahmet Ergen’in sorularını yanıtladı. Kıdem tazminatı ve taşeron işçilerle ilgili önemli düzenlemelerin nisan ayından sonra yapılacağını ifade eden Bakan Müezzinoğlu, "Sabırlı olun!" dedi.

Bakan Müezzinoğlu, "Taşeron işçiler sabırlı olun, bu konuyu en yakın zaman içinde çözeceğiz. Yeni bir yama yapalım dersek, yeni yamanın çerçevesi farklı olacak. Kamu çalışanı reformu yapmayı başaracaksak sistemin bütüncüllüğü içinde çözeceğiz. 4a, 4b, 4c çalışanlarına statü koyacağız. Bunlar referandumdan sonra konuşulacak." dedi.

KIDEM TAZMİNATI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu yaptığı açıklamada, "Eskiye göre daha iyi bir noktadayız. Referandumdan sonra bunu masaya yatırıp sendikalarımızla bu konuyu konuşacağız. Bazı haklar var o kazanımlardan geri adım atmıyoruz. Mevcutlarda kazanımlardan yüzde 10’luk geri adım olacaksa onlara mevcut statü ile devam edin diyeceğiz. İster burada devam et, istersen fona gel diyeceğiz." ifadelerine yer verdi.

BU YIL İÇİNDE ÇÖZÜLMESİ BEKLENİYOR

16 Nisan’da gerçekleştirilen anayasa referandumundan sonra sürecin daha hızlı ilerleyeceğini belirten Bakan Müezzinoğlu, taşeron işçilerin gönlünü ferah tutması gerektiğini belirtti.

Taşerona kadro konusunun bu yıl içinde çözüme ulaştırılacağını düşündüğünü açıklayan Bakan Müezzinoğlu, taşerona kadro konusunun gündemlerinde yoğun bir şekilde yer aldığını hatırlattı. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN TAŞERONA KADRO AÇIKLAMASI

Katıldığı bir programda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, taşeron işçi meselesi için talimatların verildiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan taşeron işçilerin kamuda istihdam edilmesine yönelik çalışmalarla ilgili, “Aynı şekilde işçiler ve taşeronlar konusunda sayın Başbakan’ın da ifade ettiği gibi talimatlar verildi. O süreci de yakından takip edeceğiz.” dedi.

YORUMLAR
  Guinness 2018 Dünya rekorlarını açıkladı...
Guinness 2018 Dünya rekorlarını açıkladı...