A24.com.tr » yaşam » TGB nedir Kim bu TGB'liler?

TGB nedir Kim bu TGB'liler?

TGB nedir Kim bu TGB'liler?

Türkiye Gençlik Birliği'nin (TGB) yöneticileri, kim olduklarını, nasıl örgütlendiklerini ve neden eylem yaptıklarını Al Jazeera Türk'e anlattılar.

TGB beyaz Türk oluşumu mu?

Cengiz, daha çok “Beyaz Türk” olarak tanımlanan kentli, eğitimli ve gelir seviyesi orta-yüksek olan ailelerin çocuklarının bu TGB'ye eğilim gösterdiği iddiasını ise reddediyor.

“O algı bilerek yaratılıyor. Cumhuriyetçilerin elitist, fil dişi kulelerde yaşayan insanlar olduğıu gibi bir algı yaratılıyor. Türkiye’de Hizbullah ve PKK dışında Diyarbakır, Mardin’de örgütlü bir çalışma yürütebilen var mı? Dicle üniversitesinde çalışma yürütebilen, Anadolu’nun her köşesine var olabilen, örgütlü kuvvetleri olan var mı? Bize bu suçlamayı yapanlar sadece İstanbul’da, Ankara’da falan belirli şehirlerde toplanmış örgütlenmeler. Yüzde 90’ımız halk çocuklarından oluşuyoruz. Benim annem ev hanımı, babam asgari ücretle emekli.”

Cengiz yanındaki TGB yöneticilerini de göstererek devam ediyor;

“Erkan’ın babası inşaat işçisi. İlk okul mezunu. Erkin memur çocuğu. Elif öğretmen çocuğu. Bizim üyelerimizin büyük çoğunluğu ay sonunu zor getiren ailelerin çocuğu. Bizim yaşamımız da öyle.”

Ailelerinizin siyasi görüşü ne?

TGB üyelerinin ailelerinin hangi siyasi görüşten olduğuna ve eylemlerine nasıl yaklaştıklarına ise şöyle yanıt veriyorlar;

Erkan Büyük - Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi 3. Sınıf öğrencisi; "Bizim en büyük destekçilerimiz ailelerimizdir. Aileler kayıt esnasında çocuklarını ellerinden tutar, bizim standımıza getirir. Çocuğumuz size emanet derler. Annem ve babam da bu yapılanmada en büyük destekçilerimizdir. Babam nezarethane çıkışında beni alnımdan öptü.,“Gurur duyuyorum. Seni ben bu günler için yetiştirdim” dedi. Babam CHP kökenli. Aile bağımız güçlüdür."

Erkin Öncan - İstanbul Üniversitesi öğrencisi ve TGB İstanbul İl Başkan Yardımcısı: "Ailem sosyalist görüşe sahiptir. Ben de ailemden en başından itibaren destek gördüm. Bizi hep teşvik etmiştir."

Elif İlhamoğlu - TGB Genel Başkan Yardımcısı: "Benim ailem milliyetçi. Babam MHP’ye oy verir. Annem ise CHP’ye oy verir. Onlar hem beni hem de TGB’yi takdir ediyorlar. Gurur duyduklarını söylediler."

Cengiz aralarında sadece "milliyetçi", "Atatürkçü" ya da "sosyalist" ailelerden olanların olmadığını söylüyor;

“Kendisini liberal ya da İslamcı olarak tanımlayan ailelerden gelenler de var. TGB içerisinde PKK sempatizanı ailelerden gelmiş olanlar da var. Bizim formülümüz basit. Atatürk’ün gençliğe hitabesinde verdiği görevi yerine getirmek isteyen herkese kapımız açık. Ayrıntılar önemli değil. Temel ilke vatanseverlik. Antiemperyalizm.”

Kaynak: Al Jazeera

YORUMLAR
  Banu Alkan'dan şaşırtan açıklama: Evleniyorum!
Banu Alkan'dan şaşırtan açıklama: Evleniyorum!