A24.com.tr » kadın » Tavuk sote nasıl yapılır ramazanda damat keyfi

Tavuk sote nasıl yapılır ramazanda damat keyfi

Tavuk sote nasıl yapılır ramazanda damat keyfi

Tavuk sote tarifinde zaman önemli. Tavuk sote nasıl yapılır, Tavuk sote tarifi için nelere dikkat edilmeli işte detaylar...

 Tavuk sote tarifinde zaman önemli. Aslına bakarsanız sote işlemi de uzun lafın kısası bir pişirme yöntemi. Kızgın tavada, yüksek ateş üzerinde alt üst edilen sebze ve et karışımları renk, doku ve tatlarını kaybetmeden kısa sürede pişiyor. Etler sertleşmiyor, sebzeler kurumuyor. Size de pratik bir yöntemle hazırlanan bu yemeğin keyfini ağız tadıyla çıkartmak düşüyor.
Tavada sote edilen yiyeceklerin sık sık sallanarak karıştırılması da ayrı bir konu. Et ve sebzelerin küçük ve birbirine yakın boyutlarda kesilmesi öneriliyor. Kullanılan etlerin olabildiğine körpe ve sinirsiz, baharatlarla önceden tatlandırılmış olması gerekiyor.

Teknik detayları bir kenara bıraktığımızda, pratik ve lezzetli tarifler arasında ilk üçe girebileceğini de söyleyebiliriz tavuk sote için (sebzeli tavuk sote ve mantarlı tavuk sote için de aynı şekilde!). Pilava eşlik eder, yoğurtla anlaşır, salata onu sever, misafir gelse masada olur. Evde tek başına olsan, seni yalnız bırakmaz.
Bu kadar bilginin üzerine bir tavuk soteyi hak ettik sanırız.

Malzemeler

600 gram
fileto tavuk göğsü
1 adet
büyük boy kuru soğan
2 diş
sarımsak
3 adet
orta boy yeşil biber
1 adet
orta boy kırmızı biber
3 adet
orta boy domates
1 çay kaşığı
ince çekilmiş deniz tuzu
1/2 çay kaşığı
taze çekilmiş tane karabiber
Servisi için:1/4 demet
maydanoz

Püf Noktası
Tavuk soteyi, yanmaz/yapışmaz tabanlı geniş bir tavada hazırlıyorsanız yağ kullanmayın. Aksi takdirde çok az miktarda (örneğin 1 tatlı kaşığı), yanma derecesi yüksek bir çeşit sıvı yağ kullanın. Sote tavası ve kullandığınız yağı önceden kızdırın. Sote edilen doğranmış kabuksuz domates ve biberler suyunu salacağı için ekstra su kullanmayın. Ocaktan aldığınız soteyi, arzu ettiğiniz kuru ve taze baharatlarla tatlandırabilirsiniz. Sebzelerin sulanmaması için ısıyı eşit dağıtan ve geniş tabanlı bir tava kullanın. Kullanacağınız et ve sebzelerin aynı sürede pişmeleri için eşit boyutlarda olmasına özen gösterin. Maydonozları tavuk sotenize ilave ettikten sonra ocaktan hemen alın. Aksi takdirde maydanozlar kararacaktır.

Nasıl Yapılır?
Fileto tavuk göğüslerini uzun ince şeritler halinde kesin. Kuru soğanı ince piyazlık doğrayın. Sarımsakları ince ince dilimleyin.
Ortadan ikiye kesip çekirdekli kısımlarını temizlediğiniz yeşil ve kırmızı biberleri jülyen şeklinde kesin. Kabuğunu soyduğunuz domatesleri küp şeklinde doğrayın.
Doğranmış fileto tavuk göğüslerini ince çekilmiş deniz tuzu ve taze çekilmiş tane karabiberle pişirme işleminin hemen öncesinde tatlandırın.

Geniş ve yanmaz/yapışmaz tabanlı döküm bir tavayı yüksek ateşte ısıtın. Kızgın tavaya öncelikle tavukları alıp aralarda sallayarak yüksek ateşte soteleyin.
Piyazlık doğranmış kuru soğan ve sarımsak ilavesiyle soteleme işlemini sürdürün.
Doğranmış renkli biberler ve domatesleri hemen sonrasında katıp tavayı sallayarak yüksek ateşte soteleme işlemine devam edin.

Yüksek ateşte, kısa sürede pişen soteyi servis tabaklarına paylaştırın. Tek tek ayıklayıp incecik kıydığınız maydanoz yaprakları eşliğinde sıcak olarak servis edin.

YORUMLAR
  Raco belde merkezinden ilk fotoğraflar
Raco belde merkezinden ilk fotoğraflar