A24.com.tr » ekonomi » Taşeron işçiler ne zaman kadroya alınacak? Maliye Bakanı Ağbal açıkladı

Taşeron işçiler ne zaman kadroya alınacak? Maliye Bakanı Ağbal açıkladı

Taşeron işçiler ne zaman kadroya alınacak? Maliye Bakanı Ağbal açıkladı

Binlerce taşeron işçisinin merakla beklediği kadroya alınma konusunda önemli gelişmeler yaşanıyor. Maliye Bakanı Naci Ağbal, konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Taşeron işçilerin kadro beklentisine hükümetten yanıt geldi.

Taşeron İşçilere Kadro verilmesi konusu bir belirsizlik içinde kalmaya devam ediyor. 750 bin taşeron işçi, taşerona kadro son dakika durumu merak ediyor. Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da konuya el atmış ve taşeronların mağduriyetinin çözülmesi için gerekli mercilere gereken mesajları göndermişti. Keza Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da taşeronların kadro için referandum sonrasında gelmesi planlanan kamu reformunu beklemeleri gerektiğini ifade etmişti. Taşeron'a kadro konusunda son dakika açıklamaları son olarak Maliye Bakanı Naci Ağbal'dan geldi. Naci Ağbal, referandum kampanyası süreci için vatandaşlarla buluştu. Buluşma esnasında kalabalığın içinden bir vatandaşın; "Taşerona kadro verilecek mi? Taşerona kadro sözünüz var" sorusunu yanıtlayan Ağbal; "sabredin" diyerek yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan Taşeron işçi açıklaması

Uzun süredir kadro bekleyen taşeron işçilere beklenen mutlu haber Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. Önceki gün katıldığı bir programda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, taşeorn işçi meselesi için talimatların verildiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan taşeron işçilerin kamuda istihdam edilmesine yönelik çalışmalar ile ilgili, “Aynı şekilde işçiler ve taşeronlar konusunda sayın Başbakan’ın da ifade ettiği gibi talimatlar verildi. O süreci de yakından takip edeceğiz.” dedi.

MALİYE BAKANI NACİ AĞBAL'IN TAŞERON AÇIKLAMASI

Demirözü ilçesi Ülkü Gökalp Güney Caddesi'nde vatandaşlara hitap eden Maliye Bakanı Naci Ağbal, ülkelerin anayasalarının çok önemli olduğunu belirterek, "Ülkelere yön, istikamet verir ya yanlış yere gidersin ya doğru yere gidersin. Doğru yere gidersen vatandaş memnun olur, yanlış yere gidersen vatandaşa zarar verirsin." dedi.

Türkiye'nin önünde 16 Nisan süreci bulunduğunu anımsatarak, Demirözü halkından güçlü bir destek istedi.

Halkın desteği ve dualarıyla 16 Nisan'da bir destanı yazacaklarını belirten Ağbal, "16 Nisan'da dosta, düşmana karşı bu milletin gücünü bir defa daha göstereceğiz. Anayasa değişikliği yapıyoruz kolay değil. Ülkelerin anayasaları çok önemlidir. Ülkelere yön, istikamet verir ya yanlış yere gidersin ya doğru yere gidersin. Doğru yere gidersen vatandaş memnun olur, yanlış yere gidersen vatandaşa zarar verirsin." ifadesini kullandı.

Ağbal, bir vatandaşın "Hazinenin olan, ancak dedelerimizden bize intikal eden yerleri almamız için bu soruna el atmasını istiyoruz." sözleri üzerine, şu görüşlere yer verdi:

"Sana kurban olsun hazine yerleri. Sen yeter ki al, oraları işle vatana, millete hayırlı işler yap. Köylerde ahır projeleri yapılıyor. Bu ahır projeleri için vatandaş Hazinenin yerlerini almak istiyor. Arkadaşlara talimat verdim, bu ahır projeleri için gerekli olan Hazine'ye ait yerleri Tarım Bakanımızla da görüşeceğim, çok daha ucuz fiyatlarla doğrudan doğruya bu projelerde kullanmak üzere projeyi alan vatandaşlarımıza inşallah vereceğiz. Yeter ki siz toprağı işleyin, yeter ki siz topraktan ayrılmayın." Bakan Ağbal, başka bir vatandaşın, "taşeron işçilere kadro sözü vermiştiniz?" sözlerini, "sabredin" diye yanıtladı.

KAMU ÇALIŞANI REFORMU NE ZAMAN?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, taşeron işçilerinin de kadroya alınmasını sağlayacak olan Kamu Çalışanı Reformu’nun zamanı hakkında yaptığı açıklamada, “Taşeron konusunu özellikle referandum sürecinde tartışmayı doğru bulmuyorum. Sağlıklı bir çözümü nisan ve mayıstan sonra değerlendireceğiz” şeklinde konuşarak referandum süreci sonrasında reform girişimlerinin başlayacağını ifade etti.

KAMU ÇALIŞANI REFORMU KAPSAMINDA NELER VAR?

Kamuda önemli düzenlemeleri öngören Kamu Çalışanı Reformu’nun 2005 tarihli Kamu Personel Kanunu Tasarısı ile gündeme geldiği ifade ediliyor. Bu kanun tasarısı uzun süredir gündemde olmasına rağmen henüz uygulamaya geçirilememiştir. Hükümet programlarında da kendisine yer bulan tasarı 2016 yılına hayata geçirilmeyi öngörüyordu. Bakan Müezzinoğlu tarafından yapılan son açıklamaya göre, düzenlemenin 2 yıl gibi bir süre zarfında yürürlüğe girmesi amaçlanıyor.



SÖZLEŞMELİ PERSONEL

2005 tarihli Kamu Personel Kanunu Tasarısı incelendiğinde dikkat çeken hususlardan bir tanesi “sözleşmeli personel” olarak ifade ediliyor. Yeni düzenleme kapsamında kamu personeli kavramı memurluğun yanında sözleşmeli personeli de kapsamaktadır. Bu ekleme ile kamu personel rejimi anlayışında değişim ve dönüşüme işaret edildiği ifade ediliyor. Sözleşmeli personel kavramının altında “tam ve kısmi zamanlı” çalışan” vurgusu ile yeni dönemin farklı olacağı tahmin ediliyor. Taşeron işçiler de sözleşmeli personel kapsamında olacağı için yapılacak olan düzenlemeler onları da ilgilendiriyor. 

YORUMLAR
  Sosyal medyayı ikiye bölen renk tartışması! Bu Ayakkabıyı ne renk görüyorsunuz? Neden insanlar farklı renkler görüyor işte bilimsel açıklaması...
Sosyal medyayı ikiye bölen renk tartışması! Bu Ayakkabıyı ne renk görüyorsunuz? Neden insanlar farklı renkler görüyor işte bilimsel açıklaması...