A24.com.tr » yaşam » Taksim tarihi günlerinden birini yaşıyor

Taksim tarihi günlerinden birini yaşıyor

Taksim tarihi günlerinden birini yaşıyor

CHP'nin organize ettiği "Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi" için on binlerce insan Taksim Meydanı'na akın etti. Mitingin başlamasına saatler kala meydanda adım atacak yer yok.

CHP’nin çağrısıyla Taksim Meydanı’nda saat 18.00’da yapılacak olan ’Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi’ için toplanmalar başladı.

VATANDAŞLAR TEK TEK ARANARAK MEYDANA GİRİYOR
Taksim Meydanı’nın etrafı çelik bariyerlerle kapatıldı, saat 14.00’de meydanda araç trafiği durduruldu. Özel harekat polislerinin de görev yaptığı meydanda geniş güvenlik önlemleri alındı. Polis, Tepebaşı, İstiklal Caddesi, Elmadağ ve Gümüşsuyu'ndaki noktalarda tek tek vatandaşları aramadan geçirerek, meydana alıyor.

Miting öncesi toplananlar meydanda yapılan anonslarla çıkartıldı, ardından polis köpeklerle meydanda arama yaptı. Meydanda kurulan 5 ayrı standa hazırlanan 20 bin döviz mitinge katılacaklara dağıtılmaya başlandı.

Kurulan bir standa da su dağıtıldı. Miting için meydana gelenler ellerinde Türk bayrakları taşırken, bazı vatandaşlarda başlarına ’Türkiye’ yazılı bantlar bağladığı görüldü.

ÇEVRE İLLERDEN YOĞUN KATILIM
"Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi"ne Çanakkale, Balıkesir, Edirne, Kırklareli gibi çevre illerden gelen çok sayıda kişinin katıldığı görüldü. İstiklal Caddesi'nden yürüyerek meydana çıkan gruplar, meydan girişindeki Fransız Konsolosluğunun önündeki arama noktasında yoğunluk oluştururken, bazı gruplar Dolmabahçe'de bir araya gelerek Gümüşsuyu Caddesi'nden Taksim Meydanı'na çıktı. "Darbeye Hayır" şeklinde slogan atan grup, "Yaşasın Demokrasi" yazılı pankartlar açtı.

YORUMLAR
  İzmir'de boyoz, Gaziantep'te beyran çorbası (Şehirlere göre kahvaltı rehberi)
İzmir'de boyoz, Gaziantep'te beyran çorbası (Şehirlere göre kahvaltı rehberi)