A24.com.tr » şans oyunları » Süper Loto 22 haziran çekiliş sonuçları MPİ bilet sorgulama

Süper Loto 22 haziran çekiliş sonuçları MPİ bilet sorgulama

Süper Loto 22 haziran çekiliş sonuçları MPİ bilet sorgulama

Milli Piyango İdaresi tarafından çekilişi yapılan Süper Loto sonuçları bu akşam yapılan çekiliş sonuçları belli oldu. Bu haftada büyük ikramiye devretti.

 Süper Loto sonuçları için meraklı bekleyiş sona erdi. Milli Piyango İdaresi tarafından çekilişi yapılacak 505. hafta Süper Loto sonuçları açıklandı. Son 9 haftada 6 rakamın tamamını doğru tahmin eden kimsenin çıkmadığı çekilişte yine tüm rakamları bilen çıkmadı ve 10. kez devir yaşandı. Şu anda verilecek büyük ikramiye tutarı 20 milyon TL'yi geçmiş durumda. İkramiyenin bu kadar yüksek olması vatandaşları heyecanlandırıyor. Pek çok vatandaşlar büyük ikramiyenin kendine çıkması hayaliyle çekiliş için kupon hazırlıyor. Büyük ikramiyenin sahibi bulup bulmayacağı gelecek haftaki çekilişte yanıt bulacak.

SÜPER LOTO SONUÇLARI BELLİ OLDU!

Süper Loto 505. haftanın kazandıran numaraları; 03, 05, 20, 37, 44 ve 48 olarak belirlendi. Süper Loto'nun bu haftaki çekilişinde de 6 bilen çıkmadı. 22 Haziran Süper Loto çekilişinde diğer ikramiyelerin dağılımı şöyle oldu;

6 bilen kişi sayısı : 10. Devir
Kişi başına düşen ikramiye tutarı: 25.066.109,96 TL

5 bilen kişi sayısı : 113
Kişi başına düşen ikramiye tutarı: 12.003,30 TL

4 bilen kişi sayısı : 7.529
Kişi başına düşen ikramiye tutarı: 193,65 TL

3 bilen kişi sayısı : 167.014
Kişi başına düşen ikramiye tutarı: 15,05 TL

 

EN ÇOK BU NUMARALAR ÇIKTI

Şans oyunlarında hemen herkes kendi içinden gelen numaralara göre bir kupon hazırlar ancak bu noktada istatistikleri görmezden gelmemek gerekiyor. Öyle ki bazı numaralar diğerlerine göre çekilişlerde daha fazla çıkıyor. Geride kalan 432 haftaya baktığımızda en çok çıkan numaralar; 35, 13, 37, 45, 1, 43, 33, 17, 31 ve 22 oldu. Diğer yandan üçlü kombinasyonlara göre bakıldığında ise 21, 22 ve 54 sayıları toplamda 4 kez, 15, 17 ve 37 sayıları toplamda 4 kez, 4, 28 ve 54 sayıları ise toplamda yine 4 kez bir arada çıktı.

NASIL OYNANIYOR?

Milli Piyango İdaresi tarafından gerçekleştirilen Süper Loto çekilişinde şansınızı denemek isterseniz, yetkili bayilerden oynayabilirsiniz. Süper Loto'da bir kuponda 6 adet kolon bulunmaktadır ve her kolonda 54 adet sayı yer almaktadır. Oynamak istediğinizde isterseniz tek bir kolon ya da tüm kolonları oynayabilirsiniz. Tek bir kolon oynayacaksanız, bu kolonda yer alan sayılardan 6 tanesini işaretlemeniz gerekmektedir. Eğer birden fazla kolonla oynayacaksanız, aynı işlemi diğer kolonlarda da tekrarlamanız gerekmektedir. Burada oynadığınız kolon sayısı sizin şansınızı arttıracaktır. Diğer yandan çoklu çekilişi işaretlemeniz halinde aynı kuponu iki, üç ya da dört haftalık oynayabilirsiniz. Yine isterseniz kuponunuzu sen seç yöntemiyle terminale otomatik olarak doldurtabilirsiniz.

Süper Loto'da kolon fiyatı önceleri 1 TL iken, 4 Mart 2016 tarihinde yapılan fiyat düzenlemesinin ardından kolon fiyatı 2 TL olarak belirlenmiştir. Buna göre kolon başına 2 TL ödemeniz gerekmektedir. Eğer tüm kolonları, yani 6 kolonun tamamını, doldurmanız halinde ödeyeceğiniz toplam tutar 12 TL olacaktır.

İKRAMİYE İÇİN KAÇ BİLMEK GEREKİYOR?

Süper Loto sonuçları açıklandığında ikramiye kazanmak için bir kolonda yer alan 54 rakam içerisinden seçtiğiniz 6 rakamın en az 3'ünü doğru tahmin etmeniz gerekmektedir. İkramiyeler 3, 4, 5 ve 6 adet numarayı doğru tahmin eden talihliler arasında paylaştırılır. Tutturduğunuz numara sayısı arttıkça kazanacağınız ikramiye tutarı da artacaktır. Buna göre; 6 numaranın tamamını doğru tahmin eden kişi ya da kişiler büyük ikramiyenin sahibi olur.

İKRAMİYELER NEREDEN ALINIYOR?

Süper Loto sonuçlarına göre biletine ikramiye isabet edenler bu ikramiyelerin teminini öncelikle bayiler kanalından gerçekleştirir. Burada 3 veya 4 tutturan talihlilere ödeme bayiler üzerinden yapılır. 5 bilen talihlilere ödeme hem bayiler, hem de Milli Piyango İdaresi tarafından yapılır. Ancak 6 bilen ve büyük ikramiyenin sahibi olan talihlilere ikramiye ödemesi sadece Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından yapılmaktadır.

Bu noktada biletine ikramiye isabet eden vatandaşların dikkat etmeleri gereken noktalar vardır. İkramiye çıkan biletlerin zaman aşımı bir yıldır. Yani bir yıl sonra biletin geçerliliği yoktur. Bu süreyi geçiren biletlere ikramiye ödemesi yapılmaz. Kabul edilmeyecek olan sahte, üzerinde oynama yapılmış, zarar görmüş, zaman aşımına uğramış veya iptal edilmiş biletler için ödeme yapılmaz. Bir bilete ödeme yapılabilmesi için, mutlaka çekilen sayılar, barkot, bilet güvenlik numarası ve ayrıca arka yüzündeki bilet no’sunun net okunacak kadar iyi durumda olması gerekir. 18 yaşından küçükler Süper Loto 6/54 oynayamazlar. İkramiye çıkan biletlerine ödeme yapılmasını isteyemezler. 18 yaşından küçüklere Süper Loto 6/54 oynatmak suçtur.

Vatandaşların şans oyunlarında biletlerini iyi muhafaza etmeleri gerekir. Bu nedenle işaretlediğiniz sayıların terminal tarafından bilete doğru şekilde basıldığını gözle kontrol edin. Bileti katlamayın, buruşturmayın ve asla yırtmayın. Yırtılmış biletler tamamen geçersiz sayılacaktır. Biletinizi başkasına vermeyin ve çekiliş sonuçları açıklanana kadar her biletin kazanan bilet değerinde olduğunu unutmayın.

İKRAMİYELERDE KESİNTİ YAPILIYOR MU?

İster Süper Loto olsun, ister Milli Piyango İdaresi tarafından gerçekleştirilen diğer çekiliş sonuçlarında olsun, kazanılan ikramiyelerden hiçbir vergi, resim ve harca tabi olmadığından, herhangi bir kesinti yapılmamaktadır.

YIRTILAN BİLETLER NE OLUYOR?

Milli Piyango oyununda ikramiye isabet eden numaraları üzerinden yırtılmış veya kopmuş olup, parçaları mevcut olan biletlerin ikramiyesi ancak, İdare veya satış merkezleri tarafından yapılacak inceleme sonucunda ödenebilir. Bu şekildeki biletlerden bayi ödeme yetkisindeki ikramiyeler satış merkezi yöneticisinin kararı, daha büyük ikramiyeler ise İdare merkezi onayı ile ödenir. Hemen-Kazan oyununda ikramiyeleri gösteren kısımdan ya da başka yerinden yırtılmış ikramiyeli biletlerin satış şubelerimize ibrazı halinde, peşin ödenen ikramiyelerin üzerindeki iki adet ikramiyenin ödenip ödenmeyeceğine, yapılacak inceleme ve araştırma sonucuna göre satış şubelerimizce, bunun üstündeki ikramiyelerde ise ödeme yapılıp yapılmayacağına, yapılacak inceleme ve araştırmaya göre Genel Müdürlükçe karar verilir. Talihliler tarafından doğrudan Genel Müdürlüğe gönderilen diğer biletlerde de Genel Müdürlükçe karar verilir. Sayısal oyunlarının biletlerinde ise yırtık bilete ikramiye ödenmez. Ancak çekilişin yapıldığı tarihten itibaren 1 yıl ikramiye ödenme süresi içinde ikramiye isabet eden numaralara veya barkod ve bilet güvenlik numarası üzerinden yırtılmış veya kopmuş olan biletlere ikramiye ödenebilmesine, bu biletlerin hamili tarafından ibrazını müteakiben yapılacak veya yaptırılacak inceleme ve araştırmadan sonra Milli Piyango İdaresince karar verilir.

BİLETİ İMZALAMANIN HUKUKİ BAĞI VAR MI?

Milli Piyango İdaresinin gerçekleştirdiği şans oyunlarının hepsinde geçerli olmak üzere; Resmi belge sayılan biletlerin arkasına, isim, soyad yazılarak imzalanması tavsiye olunur. Bu bir güvenlik önlemidir ve hukuki bağlayıcılığı vardır. Şanslı katılımcılar özüllerini almak üzere Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü'ne yada herhangi bir şubesine başvurduklarında biletleri sahiplenmeleri ve kendilerinin olduğunu ispat etmeleri için, biletlerinin arkasına isim, soyad yazarak imzalamaları istenir. Biletler haricinde sayısal oyunlarda kullanılan kuponlar ise sadece bir oyun oynama aracıdır.

BİLET ORTAKLIĞI MÜMKÜN MÜ?

Bilet ortaklığı mümkündür. Bununla ilgili olarak, Yargıtay 4.Hukuk Dairesinin 1989/11034E., 990/6200 K. ve 10.04.1990 tarihli kararlarında belirtildiği üzere “Bilet ortaklığı, Piyango bileti üzerindeki imzanın, ortaklığa delalet etmesini ifade eder.” Milli Piyango yetkilileri bilet üzerinde imzası olan kişi gelmedikçe ikramiyenin ödenmediğini de belirtmektedirler.

YORUMLAR
  Kaç yaşında hissettiğinizi tahmin eden test
Kaç yaşında hissettiğinizi tahmin eden test