A24.com.tr » yaşam » Su kaçağı kazısından servet çıktı

Su kaçağı kazısından servet çıktı

Su kaçağı kazısından servet çıktı

Çanakkale'de su borusunun patlaması sonucu yapılan kazı çalışması sırasında yerin altından çıkarılan 3 lahitten 2'si açıldı. Lahitlerden birinde servet değerinde altın takılar bulundu.

Çanakkale'nin Biga İlçesi’ne bağlı Kemer Köyü yakınlarında, su akışını sağlayan su borusundaki patlağı onarmak için geçen pazartesi günü kepçeyle yapılan kazı sırasında ortaya çıkan 3 lahit için Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü ekibinin dün başlattığı kurtarma kazısı bugün de sürdü.

Tamamen gün yüzüne çıkarılan lahitlerin, bölgeye 2 kilometre mesafedeki Parion Antik Kenti’nin Nekropolünün uzantısı olduğu tahmin ediliyor. Jandarmanın, güvenlik şeridiyle çevirdiği alanda yürütülen kurtarma kazısı sırasında, kazı ekibi tarafından lahitlerden ikisi bugün açıldı. İlk lahidin içinden bir avuç altın boncuk, yüzük, 3 adet mermi çekirdeği büyüklüğünde altın materyal, 2 adet broş, sapsız bir ayna çıktı. Diğer lahitten ise değerli bir eşya çıkmadı.

Kazı ekibinin, üçüncü lahidi ise yarın açacağı belirtildi. Lahitlerle ilgili tarihlendirmenin ise yapılacak detaylı incelemenin ardından kesinlik kazanacağı öğrenildi.

Köylüler, lahitlerin içinde altın olabileceğini iddia etmişti. 

YORUMLAR
  Cem Özer neden evlendiğini buz gibi espriyle açıkladı
Cem Özer neden evlendiğini buz gibi espriyle açıkladı