Galatasaray   |   Beşiktaş   |   Fenerbahçe   |   Süper Lig   |   Şampiyonlar Ligi   |   UEFA Avrupa Ligi   |   NBA   |   Eurolig   |   Beko Basketbol Ligi

Sturm Graz 1-2 Fenerbahçe Maçın geniş özeti goller - beIN Sports

A24.com.tr » spor » Sturm Graz 1-2 Fenerbahçe Maçın geniş özeti goller - beIN Sports
Sturm Graz 1-2 Fenerbahçe Maçın geniş özeti goller - beIN Sports

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında deplasmanda Avusturya ekibi Sturm Graz takımıyla karşılaşan temsilcimiz Fenerbahçe, maçı 2-1 kazanarak rövanş öncesi büyük avantaj yakaladı.

Fenerbahçe, 2017- 2018 sezonunun ilk resmi sınavında sahaya çıkarken 3 Ağustos Perşembe günü Ülker Stadı’nda oynayacak rövanş öncesinde oldukça önemli bir avantaj yakaladı.

Müsabakada 10'da Hierlander'in golüyle 1-0 geri düşen temsilcimiz, 29'da Alper Potuk'un getirip içeri çevirdiği topta ters bir vuruş yapan Maresic'in kendi kalesine attığı golle eşitliği yakaladı.

35'te Valbuena'nın kornerden yaptığı ortada muazzam bir kafa vuruşu yapan Neustadter ise skoru 2-1'e getirdi.

Alper Potuk performansı göz doldurdu.

İLK 11'LER

Fenerbahçe: Volkan, Şener, Neustadter, Skrtel, Hasan Ali, Souza, Ozan, Dirar, Alper, Valbuena, Ahmethan

Strum Graz: SSiebenhandl, Koch, Maresic, Lykogiannis, Potzmann, Zulj, Lovric, Hierlander, Alar, Röcher, Zulechner

FENERBAHÇE - STURM GRAZ MAÇI SAAT KAÇTA HANGİ KANALDA?

Fenerbahçe, Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu'nda ilk maç deplasmanda 27 Temmuz'da, rövanş ise Ülker Stadyumu'nda 3 Ağustos'ta oynanacak. Strum Graz Fenerbahçe maçı bu akşam saat 20.00'de beINSPORTS'tan naklen yayınlandı.

NORVEÇLİ HAKEM YÖNETTİ

Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Sturm Graz'la yapacağı maçı Norveç Futbol Federasyonu'ndan Ola Hobber Nilsen yönetti.

AYKUT KOCAMAN: SERT BİR RAKİP

Sarı-Lacivertliler’in teknik patronu, ilk resmi maçı öncesinde basın mensuplarının karşısına çıktı. İlk olarak rakibi değerlendiren Aykut Kocaman, “Sturm Graz bireysel özelliklerinden çok takım oyunuyla ön plana çıkıyor. Tamamlanmış bir takımla oynayacağız. Avrupa Ligi’nin 3. ön eleme turunda, seri başı olmamıza rağmen sert bir rakiple eşleştik. Graz’ın en belirgin yanı kolektif yapısı. Set oyunları, savunmaya dönüşleri ve hücuma çıkışları çok iyi” diye konuştu.

Özellikle birkaç sezondur Fenerbahçe’nin istenilenin dışında olduğunu söyleyen başarılı teknik adam, “Birçok şeyi değiştirmek gerekiyor. Ancak şu anda oyun formunda bunu yaptığımızı söylemek için erken. Hazır olan bir takımla, hazır olmaya çalışan takımın maçı olacak. Bizim avantajımız bireysel anlamda tecrübe ve kalitemizin yüksek olması” dedi.

FODA: FAVORİ FENER AMA...

Fenerbahçe’nin rakibi Sturm Graz’da teknik direktör Franco Foda, temsilcimize övgüler yağdırdı. Foda, “Fenerbahçe çok iyi bir takım. Valbuena, Dirar, Van Persie gibi çok önemli oyunculara sahipler. Henüz ligleri başlamadı. Biz de hazırlık maçlarını izledik. Defansta çok organize bir ekip. Eksikleri var ancak bence bu bizim için avantaj değil. Geniş bir kadroya sahipler. Eksiklerin yerini tamamlarlar” ifadelerini kullandı. Alman çalıştırıcı, temsilcimizin turun favorisi olduğunu söyleyerek, “Dezavantajlı olan taraf biziz. Ancak favori olmayan takımların da birçok kez kazandığına şahitlik ettik. Maça çok iyi hazırlandık. Bu tura iyi bir şekilde geldik. Dolu tribünler önünde sahaya çıkacağız. İyi bir performans sergilemek istiyoruz” diye konuştu. Foda ile birlikte basın mensuplarının karşısına çıkan sağ kanat oyuncusu Hierlander de Fenerbahçe’nin çok kaliteli bir takım olduğunu ve kendilerini zor bir maçı beklediğini söyledi.


YORUMLAR

İlginizi çekebilecek diğer haberler