A24.com.tr » sağlık » Spor salonunda harcadığınız zamana dikkat

Spor salonunda harcadığınız zamana dikkat

Spor salonunda harcadığınız zamana dikkat

Sağlıklı yaşamın olmazsa olmazı spor hakkında uyarılarda bulunan uzmanlar, spor salonlarında gereğinden fazla harcanan zamanın kalp ve damar hastalıklarına davetiye çıkardığını belirtti.

 Sağlıklı bir metabolizma ve vücut görünümü için son dönemde oldukça popüler hale gelen spor salonlarında harcanan süre sağlığınızda beklenmedik neticelere neden olabilir.

Amerika'nın Chicago kentindeki Illinois Üniversitesi’nde yapılan araştırmaya göre 3 bin 175 kişinin 25 yıllık sağlık verileri takip edildi. 18 yaşında sağlık taramasına alınan kişiler 43, 25 yaşındaki kişiler 50 yaşına kadar teste tabi tutuldu. Araştırmada hafif, orta ve ileri seviyelerde hareketli yaşam grupları oluşturuldu.

KALP VE DAMAR HASTALIKLARINA DAVETİYE

İlk grup, haftada 150 dakikadan az spor yaptı. İkinci grup ABD’de tavsiye edilen haftalık 150 saat kuralına uydu. Üçüncü grup ise haftada 450 dakika spor yaptı. Bu araştırmanın sonucunda haftada 450 dakika (7.5 saat) spor yapan grup, 150 dakika spor yapan yani ilk gruba oranla yüzde 27, ikinci grup yani tam 150 dakika spor yapan gruba oranla yüzde 50 daha fazla kalp ve damar hastalıklarına yakalandığı görüldü. Yapılan sağlık taramasında fazla spor yapmanın sağlık açısından iyi bir yönü olmadığını savunan uzmanlar, egzersiz yapmanın bırakılmaması gerektiğini de belirtiyor.

 

YORUMLAR
  FBI katil ve sapıkların en çok hangi burçtan çıktığını açıkladı
FBI katil ve sapıkların en çok hangi burçtan çıktığını açıkladı