A24.com.tr » teknoloji » SpaceX 2, Ay'a yolculuk için biletleri kesti

SpaceX 2, Ay'a yolculuk için biletleri kesti

SpaceX 2, Ay'a yolculuk için biletleri kesti

SpaceX firması iki kişiyi 2018 yılında Ay’a götürmek için hazırlıklarına başladı. Bu iki kişinin kim olduğu ise sır gibi saklanıyor.

 Yıllar sonra Ay'a yolculuk için hazırlıklar başladı.

 Şimdilik iki kişiyle sınırlı olan bu seyahate katılacak iki kişinin önemli miktarda depozito ödediği ve bu yıl içerisinde SpaceX’in hazırladığı sağlık ve kondisyon testlerine başlayacağı belirtildi. SpaceX tarafından Ay’a gidecek kişilerin ne kadar ödediği açıklanmasa da benzer uzay yolculuklarını düşündüğümüzde çok yüksek bir miktar olduğunu tahmin etmek zor değil.

SapceX’in yapmak istediği Ay seyahati firmanın Mars seyahati için bir tecrübe olacak. Bu seyahat sırasında SpaceX’in Dragon kapsülleri kullanılacak. Yolcu ve kargo taşımak için tasarlanan Dragon kapsülleri bilindiği üzere NASA için International Space Station'a kargo gönderilerini taşımıştı. SpaceX bu yolculuğu Kennedy Space Center’da bulunan Pad 39A isimli kalkış ünitesinden gerçekleştirecek. Bu ünitenin seçilmesinde yatan neden ise 60’lı ve 70’li yıllarda Apollo’nun da bu kalkış ünitesini kullanması yatıyor.

YORUMLAR
  Ezan sesini duyan köpekler neden hep birlikte ulumaya başlar?
Ezan sesini duyan köpekler neden hep birlikte ulumaya başlar?