A24.com.tr » yaşam » Şırnak alev alev yanıyor!

Şırnak alev alev yanıyor!

Şırnak alev alev yanıyor!

Şırnak'ta terör örgütü PKK mensuplarına yönelik devam eden operasyonun yüzde 80'i tamamlanırken, 3 bin 163 evde arama yapıldı.

Güvenlik güçleri teröristleri 3 mahallede çembere almayı başardı, operasyonda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 290'a yükseldi.

Şırnak'ta terör örgütü PKK mensuplarına yönelik devam eden operasyonun yüzde 80'i tamamlandı.

Şırnak merkezde PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların ve barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca 14 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci Operasyonu" sürüyor.

Güvenlik kaynakları, operasyonun yüzde 80'inin tamamlandığını bildirirken, teröristler Bahçelievler, Gazipaşa ve İsmetpaşa mahallelerinde çembere alındı.

Jandarma ve polis özel harekat timleri sık sık sıcak temas sağladıkları teröristlere "teslim ol" çağrısında bulunuyor.

Son 24 saatte 7 terörist etkisiz hale getirilirken, operasyonun 50 gününde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 290'a yükseldi.

PKK'lı teröristler, roketatar, el yapımı patlayıcı ve uzun namlulu silahlarla düzenledikleri saldırılarla güvenlik güçlerinin ilerleyişini yavaşlatmaya çalışırken, bir yandan da terk ettikleri evleri ateşe vererek iç bölgelere çekiliyor.

3 bin 163 evde arama yapıldı

Güvenlik güçleri, 50 günlük sürede teröristler tarafından oluşturulan 159 barikatı kaldırdı, 21 çukuru kapattı, 843 el yapımı patlayıcıyı imha etti.

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü il merkezinde devam eden operasyonlarda, bugüne kadar 3 bin 163 evde arama yapıldı.

Terörle mücadele ekipleri, arama yapılan bölgelerde ikinci kez kontrol gerçekleştirirken, teröristlerin kaçma ihtimaline karşı önlemler artırıldı.

Şehirden dumanlar yükseliyor

TSK ve emniyet güçlerinin müşterek operasyonu aralıksız sürerken, şehirden dumanlar yükseliyor. Bomba imha uzmanları teröristler tarafından tuzaklanan patlayıcıları tek tek imha ederken, kent merkezinde bir binada yapılan kontrollü patlatma anı havadan ve yerden kameralara yansıdı.

Zırhlı araçlarla operasyon bölgelerine sevk edilen güvenlik güçleri, keskin nişancılara yönelik özel önlemler alıyor.

Çatışmalar nedeniyle zaman zaman elektrik kesintilerinin yaşandığı kentte kalan az sayıdaki vatandaşa valilik tarafından gıda yardımında bulunuluyor.


Simav'dan güvenlik güçlerine yöresel gıdalar

Öte yandan, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda görev alan güvenlik güçlerine yurdun dört bir yanından gıda paketleri ve destek mektupları gelmeye devam ediyor.

Kütahya'nın Simav ilçesindeki veliler tarafından hazırlanan, içerisinde yöresel gıdaların bulunduğu ve belediye tarafından nakliyesi sağlanan 3 bin kişilik gıda paketleri Şırnak'a ulaştı.

Paketler güvenlik güçlerine ikram edilirken, öğrencilerin yazdığı mektuplar da duvarlara asıldı. Öğrenciler, yazdıkları mektuplar ve çizdikleri resimlerle güvenlik güçlerine moral oluyor.

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü kente, girişlere izin verilmiyor.

YORUMLAR
  Yediğimizde kendimizi iyi hissetmemizi sağlayan mutluluk veren yiyecekler...
Yediğimizde kendimizi iyi hissetmemizi sağlayan mutluluk veren yiyecekler...