A24.com.tr » eğitim » Sınıf Öğretmeni Engin Güler velileri uyardı: teşvik etmeliyiz

Sınıf Öğretmeni Engin Güler velileri uyardı: teşvik etmeliyiz

Sınıf Öğretmeni Engin Güler velileri uyardı: teşvik etmeliyiz

Zorlu bir eğitim öğretim yılının ilk yarısından sonra, milyonlarca öğrenci ve veliyi karne heyecanı sarmışken Sınıf Öğretmeni Engin Güler velileri uyardı: teşvik etmeliyiz.

İşte Engin Güler’in velilere yönelik o uyarıları:
Her ne kadar her şey bizim çocukluğumuzun tadında olmasa da tatil sözcüğü başta minikler olmak üzere insanlarda genellikle tatlı bir tebessüm oluşturmaktadır. Yaklaşan yarıyıl karnesi ile bu tebessüm Cuma günü bazı veli ve öğrenciler için gölgede kalabilir.

Çocuklarımız eğitim öğretim yılının ilk yarısında ellerinden gelen çabayı gösterdiler. Oyun çağındaki çocuğumuzun okulda geçirdiği her dakika hatta saniye bile bir çaba onun için. Çocuğumuz gereken fedakarlığı bu şekilde gösterdi. Peki veli olarak bizler nasıl bir çaba gösterdik? Bu soruya verecek cevabınız mutlaka vardır. Eğer eğitim sistemi kendi içerisinde bir bütün ise öğrencisi, velisi ve eğitim çalışanları bu sistemin vazgeçilmez bir parçasıdır. Bu nedenle, Cuma günü alacağımız karnelerden sistemin her parçasının kendisine bir pay çıkarması gerekmektedir. Çocuğumuz nasıl bir karne ile gelirse gelsin onların hayata bakışını olumsuz etkileyecek tutum ve davranışlardan mutlaka kaçınmalıyız. Başarıyı da başarısızlığı da birlikte üstlenmeliyiz. Karnenin yaşamımızda bir amaç değil, sadece bir araç olduğunu onlarla paylaşmalıyız.

Tüm bunları yaparken de 15 günlük bu kısa tatilde çocuğumuzun okul ortamından kopmadan, sosyal ve kültürel faaliyetlere katılımını teşvik etmeliyiz. Çocuğumuzla birlikte tatili planlamalıyız. Bu plan dahilinde sinema, tiyatro ve gezi faaliyetlerine yer vermeliyiz. Akademik takviyeler de yapmalıyız. Yapılacak olan bu takviyelerin sıkıcı olmamasına , eğlendirici nitelikte olmasına dikkat etmeliyiz. Çocuğumuzun kendi isteği dahilinde hareket etmesi yerine birlikte zaman geçirmeye özen göstermeliyiz. Televizyon ve bilgisayar gibi unsurlar ile geçirdiği zamanı kontrol etmeliyiz. Unutmayalım ki, ekranlarda ya da dijital ortamlarda çocuklar için yapılan her şey, onların menfaatine değildir. Dolu dolu geçirilen bir yarıyıl tatilinden sonraki eğitim öğretim sürecine, çocuğumuzun hazır ve dinlenmiş olarak gelmesine zemin hazırlamalıyız.

Yarıyıl tatili bizlerin ve çocuklarımızın enerji depoladıkları önemli günlerdir. Cuma günü karnelerden üzerimize düşeni çıkaralım. Bu karneler sadece çocuklarımıza ait değil öncelikle bunun farkına varalım. Yaşamımızda olumsuz olarak nitelendireceğimiz durumları tatlı hale getirmenin bir süreç içerisinde olacağını unutmayalım. Tüm öğrenci, veli ve eğitim çalışanlarımıza iyi tatiller diliyorum.

YORUMLAR
  IŞİD'den kurtulunca çarşaflarını yaktılar
IŞİD'den kurtulunca çarşaflarını yaktılar