A24.com.tr » magazin » Simge Sağın korkuttu. Simge Sağın kimdir?

Simge Sağın korkuttu. Simge Sağın kimdir?

Simge Sağın korkuttu. Simge Sağın kimdir?

Yankı isimli parçasıyla büyük çıkış yakalayan Simge Sağın, bayramın 3'üncü günü sahne almadan hemen önce rahatsızlanarak hastanelik oldu.

'Yankı' ile adını duyuran şarkıcı Simge Sağın, aniden rahatsızlanınca Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde hastaneye kaldırıldı.Ramazan bayramının 3’üncü günü Muğla’nın Bodrum ilçesinde sahne alacak olan Simge Sağın’ın programı, ünlü şarkıcının aniden rahatsızlanıp hastaneye kaldırılması nedeniyle iptal oldu. Bir anda fenalaşarak Ayvalık Devlet Hastanesine kaldırılan Sağın’ın gıda zehirlenmesi yaşadığı öğrenildi. 

Sağın’ın durumunun iyi olduğu açıklandı. 

SİMGE SAĞIN KİMDİR?

Simge Sağın ünlü Türk şarkıcıdır. Simge Sağın, 8 Ağustos 1981 yılında Şişli, İstanbul'da doğdu. Müzisyen bir babanın kızı olması hayatının her anında müzikle iç içe büyümesini sağladı.

12 yaşında gitar çalmaya ve besteler yapmaya başladı ve müzikle ilgili çalışmalarının İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi bölümünden mezun olarak devam ettirdi. Okulda Alaattin Yavaşça, Selahaddin İçli gibi pek çok müzisyenle çalışma fırsatı elde etti.

İlk profesyonel deneyimini Zeynep Dizdar orkestrasında kazandı. Daha sonrasında Gülşen'e dört, Yaşar'a iki ve Serdar Ortaç'a iki sene sahnede vokalist olarak eşlik etti.

2007 yılında başlayan başrollerinde Vahide Perçin, Talat Bulut, İlhan Şeşen’in oynadığı Annem dizisi için Kıraç ile düet yaptı. "Annem" şarkısı 2010 yılında 818.316 dinlenmeyle dijital ortamda en çok dinlenen 20 şarkı arasına girerek 17. sırada yer almayı başardı. Simge ayrıca Süper FM’in jeneriği gibi pek çok jenerik ve dizi müziği çalışmasında katkıda bulundu.

ÜNLÜ İSİMLERİN VOKALİSTLİĞİNİ YAPTI

Daha sonra Gülşen’e dört, Yaşar’a iki ve Serdar Ortaç’a iki sene sahnede vokalist olarak eşlik etmiştir. Birçok jenerik ve dizi müziği seslendirmiştir.

İlk albümünü 2011 yılında Erdem Kınay prodüktörlüğünde çıkarmıştır. Albümün ismi ise “Yeni Çıktı” dır. 2014 yılında prodüktörlüğünü kendi üstlendiği “Bip Bip” adlı ikinci EP albümünü çıkarmıştır. Albümden “Bip Bip (Bayraşa Mix)” adlı şarkısına klip çekmiştir.

Klip YouTube’da 20 milyon üzerinde izlenmeye ulaşmıştır.2015 yılında Ozan Bayraşa prodüktörlüğünde Riff Cohen şarkısı olan Dans Mon Quartier şarkısının sözlerini değişmiş ve “Miş Miş” adlı ilk teklisini çıkarmıştır.

 

 

YORUMLAR
  Google'ın piyasaya çıktığı gibi en iyi akıllı telefon ödülünü alan Pixel 2 ve Pixel XL 2 modelleri (Google Pixel 2'nin özellikleri ve fiyatı)
Google'ın piyasaya çıktığı gibi en iyi akıllı telefon ödülünü alan Pixel 2 ve Pixel XL 2 modelleri (Google Pixel 2'nin özellikleri ve fiyatı)