A24.com.tr » yaşam » Savcılık 'Hero' tişörtünün sırrını açıkladı

Savcılık 'Hero' tişörtünün sırrını açıkladı

Savcılık 'Hero' tişörtünün sırrını açıkladı

15 Temmuz darbe girişimi gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Muğla'da suikast planlayan darbeci askerlerin yargılandığı davadaki sanıklardan birinin giydiği 'Hero' tişörtünün sırrı ortaya çıktı.

Muğla Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen "suikast timi" duruşmasında, sanıklardan Gökhan Güçlü'nün üzerinde "Hero" yazan tişörtle mahkeme salonuna geldiğini ve daha sonra duruşma salonundan çıkarıldığını hatırlattı.

Olayın ardından geniş çaplı soruşturma başlatıldığını belirten Yavuz, "Bu tişört, bizim cezaevi kantinimizden bu sanığa verilmiş bir tişört değil. Bu tişört, sanığın kız kardeşi Bahar Güçlü tarafından Trabzon'dan 22 Mayıs'ta bir mektupla birlikte kargoyla gönderiliyor ve 30 Mayıs'ta sanığa teslim ediliyor. Mektup da okunup incelendikten sonra 2 Haziran'da sanığa veriliyor." dedi.

Olayın özellikle basında geniş yer bulmasının ardından çok titiz bir çalışma yürütüldüğünü vurgulayan Yavuz, şunları söyledi:

"Gökhan Güçlü ve tişörtü gönderen kız kardeşi Bahar Güçlü hakkında örgüt propagandası yapmaktan soruşturmayı başlattık. Soruşturmamız devam ediyor. Örgüt üyeliği var mı, yok mu bunu araştırıyoruz. Sadece bunlara değil, infaz koruma memurlarına, mektupları inceleme komisyonuna ve jandarmaya bir kusuru, ihmali var mı diye olaya ilişkin soruşturma açtık. Bunun yanı sıra cezaevi yönetimi hakkında da soruşturma başlattık.“

Yavuz, olayla ilgili Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen başkontrolörlerin çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi.

Devam eden süreçte, adli soruşturmayı savcıların, idari soruşturmayı kendilerinin yaptığını vurgulayan Yavuz, böylece olayın üç koldan araştırıldığına dikkati çekti.

Tişörtün bilinçli bir şekilde sanığın kız kardeşi tarafından gönderildiğini dile getiren Yavuz, "Mektubun bir bölümünde 'Sana küçük bir hediye aldım. Üzerinde kahraman yazıyor. Sen bizim kahramanımızsın' ifadeleri yer alıyor. Bu olay bilinçli yapılmış. 'Hero' yazısının altında da küçük harflerle "kahramanlar ölümsüz" gibi mide bulandırıcı şeyler yazıyor." diye konuştu. 

YORUMLAR
  Lotodan çıkan parayı estetiğe yatıran kadın 'insanlıktan' çıktı
Lotodan çıkan parayı estetiğe yatıran kadın 'insanlıktan' çıktı