A24.com.tr » yaşam » Şanlıurfa'da terör operasyonu: 4 PKK'lı öldürüldü

Şanlıurfa'da terör operasyonu: 4 PKK'lı öldürüldü

Şanlıurfa'da terör operasyonu: 4 PKK'lı öldürüldü

Şanlıurfa'da bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda bir hücre evine baskın yapan güvenlik güçleri 4 teröristi etkisi hale getirdi.

 Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde polisin "teslim ol" çağrısına ateşle karşılık veren bir evdeki 4 terörist, çıkan çatışmada etkisiz hale getirildi.

Alınan bilgiye göre İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yürüttüğü çalışmalarda Demirci Mahallesi'nde PKK'lı teröristlerin saklandığı bilgisine ulaştı.

Mahalleye operasyon düzenleyen ekiplerin "teslim ol" çağrısına evdeki teröristlerin silahla cevap vermesi üzerine çatışma çıktı.

Operasyonda, 2'si kadın 4 terörist ölü ele geçirildi.

Mahallede geniş güvenlik önlemi alan polis ekipleri, bölgeye giriş ve çıkışlara izin vermiyor.

ŞANLIURFA VALİLİĞİNDEN AÇIKLLAMA

Şanlıurfa Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Viranşehir ilçesi Demirci Mahallesi'nde bir eve düzenlenen operasyonda, terör örgütü PKK'nın dağ kadrosundan oldukları değerlendirilen 2'si kadın 4 teröristin ölü olarak ele geçirildiği açıklandı.

TUZAKLANAN BOMBA İMHA EDİLDİ

Hücre evinde yapılan ön incelmede ölen teröristlerin patlayıcılarla tuzaklama yaptıkları tespit edilmesi üzerine olay yerine bomba imha ekipleri çağrıldı. Uzman ekipler, evde bulunan patlayıcıları kontrolü bir şekilde imha etti.

Evde yapılan aramada ölen teröristlerin yanında otomatik silah, el bombası ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi. Silah ve mühimmatlara el konulurken, teröristlerin cesetleri otopsi ve kimliklerinin tespit edilmesi için Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

Çatışmanın yaşandığı bölgede giriş ve çıkışlar araç ve yaya trafiğine kapatılırken, olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

YORUMLAR
  Atak Helikopteri genel özellikleri (Maddelerle)
Atak Helikopteri genel özellikleri (Maddelerle)