A24.com.tr » teknoloji » Samsung Galaxy S8 tanıtıldı! Ne zaman çıkıyor fiyatı nedir

Samsung Galaxy S8 tanıtıldı! Ne zaman çıkıyor fiyatı nedir

Samsung Galaxy S8 tanıtıldı! Ne zaman çıkıyor fiyatı nedir

Teknoloji devi Samsung, yeni amiral gemisi Galaxy'nin Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus modelinin tanıtımını yaptı. Telefonun çıkış tarihi de belli oldu.

 Daha önce Samsung Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus'ın Londra ve New York'ta eş zamanlı olarak 29 Mart'ta düzenlenecek lansmanlarla birlikte tanıtılacağını duyurulmuştu. Ancak bu lansmanlara özel olarak bir de Türkiye eklendi.

Galaxy S8 ailesinin Türkiye'deki lansmanı bu akşam Volkswagen Arena’da yapılacak. Gerek New York’taki dünya lansmanı, gerekse Türkiye’deki lansman Habertürk.com'dan canlı olarak yayınlanacak. Cem Sünbül ve Aytun Çelebi’nin yorumlayacağı Galaxy S8 lansmanının hemen ardından dünyadaki sayılı cihazlardan birini ön incelemeye alacaklar.

Samsung Türkiye'den gelen bilgiye göre Samsung Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus, 29 Mart tarihinde dünya şehirleriyle aynı anda İstanbul'da gerçekleşecek lansmanda Samsung Electronics Türkiye Başkanı DaeHyun Kim ve Samsung Electronics Türkiye Başkan Yardımcısı Tansu Yeğen yeni duyurularda bulunacak. Etkinlik, New York ve Londra gibi şehirlerle eş zamanlı olarak gerçekleşecek. Lansmanın ardından Nil Karaibrahimgil konser verecek.

Yeni Galaxy S8, Samsung Note 7’nin pillerinin yanması nedeniyle piyasadan toplatılmasının ardından en çok beklenen cihaz olarak görülüyor. Apple iPhone 7 ve 7 Plus’ın adeta rakipsiz kalmasına yol açan pil sorunu sonrası Android yakasında en çok beklenen cihaz olarak karşımıza çıkan Samsung Galaxy S8 ve S8 Plus’ın ekran çerçevesinin LG G6’da görüldüğü gibi çok daha ince olması bekleniyor.

SAMSUNG GALAXY S8 TEKNİK ÖZELLİKLERİ
Gücünü Exynos işlemcilerin 8895 modelinden alacak olan Galaxy S8, ekran olarak 5.8 inç bir büyüklükle karşımıza çıkıyor. İşletim sistemi olarak da Android 7.0 Nougat'ı barındıracak olan Galaxy S8, yenilenen arayüzü ile de kullanıcılara oldukça akıcı bir Android deneyimi vermek istiyor.
● İşlemci: Exynos 8895 ( 4 adet 2.5 GHz Exynos M2 ve 4 adet 1.7 GHz Cortex-A53)
● RAM: 4 GB
● Grafik: Mali G71
● Ekran: 5.8 inç büyüklük, 1440x2960 piksel çözünürlük, Gorilla Glass 5 desteği ve Super AMOLED teknolojisi
● Ön Kamera: 8 Megapiksel
● Arka Kamera: 12 Megapiksel
● Güç: 3000 mAh
● İşletim Sistemi: Android 7.0 Nougat, yenilenen TouchWiz
● Bağlantı Özellikleri: 802.11 a, b, g, n, ac, Bluetooth 4.2, NFC, USB Type-C
● Depolama: 64 GB depolama alanı ve microSD desteği

SAMSUNG GALAXY S8 PLUS TEKNİK ÖZELLİKLERİ
En son Note 7 modelinde yaşanan batarya patlama faciasından sonra kullanıcıları memnun etmek isteyen Samsung, kusursuz bir cihaz yaratmak için uğraşıyor. Samsung Galaxy S8'e ek olarak S8 Plus'ın da tanıtılacağı lansmandan önce, Samsung Galaxy S8 Plus teknik özelliklerini size aktaralım;
● Depolama: 64 GB depolama alanı
● RAM: 4 GB
● GPU: Adreno 540
● İşlemci: Exynos 8895 v eya Snapdragon 835
● Ön Kamera: 8 megapiksel
● Arka Kamera: 12 megapiksel

GALAXY S8 İŞLEMCİ DETAYLARI
Samsung'un yeni gözdesi Galaxy S8, işlemci gücünü Exynos 8895 işlemcisinden alacak. İşlemcide yer alacak olan dört adet Cortex A53 ile dört adet Exynos M2 işlemci çekirdekleri, üstün performans ve düşük güç tüketimini hedefleyecek.

GALAXY S8 KAMERA DETAYLARI
Son yıllarda yaptığı geliştirmelerle kamera konusunda tahtı ele geçiren Samsung, S8 modelinde 12 megapiksel çözünürlüğünde olan bir arka kamera barındırıyor.
Ayrıca Samsung, sabit kalan çözünürlüğün aksine 1000 FPS'e kadar video çekme özelliği ile kullanıcılara şimdiye kadar hiç yaşamadıkları bir kamera deneyimi yaşatmak istiyor. Öte yandan ön tarafta ise çift kamera yer alacak ve 8 megapiksel çözünürlüğe sahip ön kameradan hariç olarak 3.7 megapiksellik RGB kamera, iris tarama işlemlerinin çok daha hızlı yapılmasını sağlayacak.

GALAXY S8 EKRAN DETAYLARI
Kullanıcılarına rahat bir ekran deneyimi yaşatmak isteyen Samsung, 5.8 inç büyüklüğünde kavisli bir ekrana ev sahipliği yapacak ve yüzde 84.4 ekran çerçeve oranı ile kullanıcılara kusursuz bir ekran sunmanın peşinde.
Çözünürlük olarak bakıldığında da 1440x2960 piksel ile en canlı ve doğal haliyle içerikleri görüntülemeye olanak sağlayacak.
Aynı zamanda ekranda kullanılan Corning Gorila Glass 5 teknoloji ile de oldukça sağlam bir şekilde korunuyor. Öte yandan ilk defa Galaxy S7 Edge'da kullanılan Always On özelliği, bu ekranda da kullanılacak.

GALAXY S8 VE S8 PLUS FİYATI NE KADAR OLACAK?
Fiyatlandırmalar konusunda, son dönemlerde satışa sunulan üst düzey özellikli telefonlarla kıyaslandığında ülkemizde Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus'ın 4000 TL civarı fiyatlarla satışa sunulacağı tahmin ediliyor.

YORUMLAR
  iPhone 8'in bu sefer fiyat bilgileri sızdırıldı! iPhone 8 Kaç Lira olacak? iPhone 8 Fiyatları...
iPhone 8'in bu sefer fiyat bilgileri sızdırıldı! iPhone 8 Kaç Lira olacak? iPhone 8 Fiyatları...