A24.com.tr » teknoloji » Samsung Galaxy Note 8 ile çıkış arıyor

Samsung Galaxy Note 8 ile çıkış arıyor

Samsung Galaxy Note 8 ile çıkış arıyor

Geçtiğimiz yıl Galaxy Note 7'de yaşanan problemler nedeniyle kullanıcılarına hayal kırıklığı yaşatan Samsung, Galaxy Note 8 ile çıkış arıyor.

Samsung, Galaxy Note 7 yüzünden zorlu bir yıl geçirmiş olsa da, bu serinin devamı olacak olan Galaxy Note 8'i geliştirmek konusunda kararlı görünüyor. Bu yılın başlarında Samsung mobil teknolojiler şefi Koh Dong-jin yaptığı açıklamada Note 8'in "daha iyi, daha güvenli ve çok daha yenilikçi" olacağını söylemişti. Son bir kaç aydır telefon hakkında çok az bilgi yayınlanmış olsa da, iddiaya göre yeni sızan bir fotoğraf Note 8'in ön camını açığa çıkardı.

Yukarıdaki fotoğraf çok temiz de görünse, bu cihazın ön camının ilk fotoğrafı değil. Mayıs ayının sonlarında yayınlanan bir tweet'te düşük kaliteli de olsa camın bir videosu sızmıştı. Camın Galaxy S8 ve S8+ ön camına benzemesi çok şaşırtıcı değil. Hatta bu benzerlik yüzünden iddianın sahte olma olasılığını da gözden çıkarmamak gerek.

Cihazın dış görünüşünün, markanın diğer amiral gemilerine benzemesi yine de çok beklenmedik bir tasarım kararı değil. Ancak cihazın iç yapısı ve donanımı mutlaka daha farklı olacaktır. Geçen hafta yayınlan söylentilere göre Note 8, Qualcomm Snapdragon 836 işlemciye sahip olabilir. Bu işlemci şu an kullanımda olan Snapdragon 835'ten çok da hızlı değil ve yeni işlemci 2.5GHz saat hızına, ekran çipi ise 740MHz saat hızına sahip olabilir.

Şu an itibariyle Qualcomm bahsi geçen yeni işlemciyle ilgili her hangi bir açıklama yapmadı. 

YORUMLAR
  Ucuzlaması ile sofralarımızda bol bol yer alan balığın faydasını artırmanın 6 püf noktası
Ucuzlaması ile sofralarımızda bol bol yer alan balığın faydasını artırmanın 6 püf noktası