A24.com.tr » ramazan » Pilav nasıl yapılır - Yemek Tarifleri - Tatlı tarifleri

Pilav nasıl yapılır - Yemek Tarifleri - Tatlı tarifleri

Pilav nasıl yapılır - Yemek Tarifleri - Tatlı tarifleri

Ramazan ayı geldi sofralar bereketlendi ve leziz yemekler iftar sofralarında buluşmaya başladı. İftar sofralarının olmazsa olmazı her zaman pilavdır. Peki pilav en güzel nasıl yapılır? İşte cevabı...

 Ramazan ayının gelmesiyle birlikte sofralarda çeşit çeşit yemekler yapılmaya başlandı. Ramazana özgü birçok yemek, tatlı ve içecek iftar sofralarında her zaman olmazsa olmazlar arasına giriyor ve gelenek devam ediyor. Bunlardan bir tanesi de pirinç pilavıdır. Peki pirinç pilavı nasıl yapılır?

PİRİNÇ PİLAVI TARİFİ

Malzemeler

2 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
1 Türk kahvesi fincanı arpa şehriye
1 tane tavuk bulyon
3 yemek kaşığı tereyağı
Tuz – isteğe göre

Hazırlanışı

Tencereye tereyağını ekleyin ve tencerenin altını açın. Hafif kızdıktan sonra arpa şehriyeyi ekleyip, şehriyeler renk değiştirene kadar kavurun. Daha önceden yıkanmış pirinçleri de tencereye ekleyip kavurmaya devam edin. Yaklaşık 5 dakika boyunca hiç durmadan karıştırarak kavurmaya devam edin. Eğer karıştırmazsanız pilavınızın dibi tutacaktır.

Bu arada bir kaba 3 su bardağı sıcak suyu ve tavuk bulyonu ekleyip karıştırın (isteğe göre tuz ekleyin). Bu karışımı da pirinç ve arpayı kavurduğunuz tencereye ekleyin ve 1-2 kez karıştırın. Ardından tencerenin kapağını kapatın, ocağın altını kısın ve yaklaşık 15 dakika boyunca pişirin. Bu süreçte pilavınızı kontrol etmek için tencerenin kapağını çok sık açıp kapatmayın.

10 dakikanın ardından kapağı açıp suyunu çekmiş mi diye kontrol edebilirsiniz ama kapağı çok sık açıp buharında pişmesini engellemeyin. Pirinçler suyu tamamen çektiğinde, pilavınız dibine tutmadan altını kapatın ve pirinç pilavınızı birkaç kez karıştırın. Karıştırdıktan sonra tencerenin üzerine kağıt havlu serip kapağını kapatın ve 10 dakika civarı dinlendirin. Kağıt havlu buharı çekmeye yarayacaktır ve pilavınız tane tane olacaktır. Pirinç pilavı hazır. Afiyet olsun.

YORUMLAR
  Yıllardır temizlediği evden bıktı, kendi kendini temizleyen ev yaptı
Yıllardır temizlediği evden bıktı, kendi kendini temizleyen ev yaptı