A24.com.tr » » PTT memur alımı yapacak mı - PTT başvuru tarihleri ve şartları 2017

PTT memur alımı yapacak mı - PTT başvuru tarihleri ve şartları 2017

PTT memur alımı yapacak mı - PTT başvuru tarihleri ve şartları 2017

KPSS ortaöğretim, önlisans, lisans sınavlarının yapılmasının ardından tercih işlemleri de başladı. Peki PTT alım yapacak mı? PTT başvuru şartları neler işte yanıtı...

 KPSS sınavına giren milyonlarca memur adayı gözünü yapılacak tercih kadrolarına dikti.

Kamu Personeli Seçme Sınavları (KPSS) lisans, önlisans ve ortaöğretim düzeyinde sona erdi. Sadece ortaöğretim KPSS'ye 3.5 milyon aday girdi. KPSS sınavlarının sona ermesiyle beraber PTT personel alım ilanları için adaylar yeni bir bekleyiş içine girdiler.

PTT 2016 yılında beklenen personel alım ilanını yayınlamadı. Milyonlarca kişinin beklediği PTT personel alımları neden yapılmadı? PTT personel alımı yapacak mı ? İşte detaylar... Sözleşmeli olarak çalışacak olan kişilerin KPSS üzerinden puana sahip olması gerekmektedir denildi. Yeni yapılacak alımlarda ise KPSS puanlarına göre alımlar yapılacak. PTT 2016 yılında en son personel alımını Mayıs ayında gerçekleştirdi. Mayıs ayında yayınlanan ilan ile PTT bünyesinde görevlendirilmek üzere 1038 sözleşmeli personel alımı yapıldı. Mayıs ayında yapılan personel alımının ardından adayların beklediği yeni ilan yayınlanmadı.

PTT MEMUR ALIMI YAPACAK MI?

PTT son olarak mayıs 2016 tarihinde personel alımı yaptı. Alımlar, Avukat, Mimar, Mimar (İç Mimar), Mühendis (Bilgisayar, Elektrik, İnşaat ve Harita), Gişe ve Büro Görevlisi, Gişe ve Büro Görevlisi (Endüstri Mühendisliği Mezunu), Gişe ve Büro Görevlisi (Grafik Tasarım), Gişe ve Büro Görevlisi (Görsel Sanatlar), Gişe ve Büro Görevlisi (Medya), Gişe ve Büro Görevlisi (Radyo-Tv-Sinema), Gişe ve Büro Görevlisi (Arapça Bilen), Gişe ve Büro Görevlisi (Çince Bilen), Gişe ve Büro Görevlisi (Fransızca Bilen), Gişe ve Büro Görevlisi (İspanyolca Bilen), Tekniker (Bilgisayar, Elektrik, Makine, İnşaat ve Harita), Dağıtıcı, pozisyonları için yapıldı.

 

PTT İK. DUYURULARI İÇİN TIKLAYIN...

PTT NEDİR?

Ptt, Posta ve Telgraf Teşkilatı kelimelerinin baş harflerinden oluşan bir kısaltmadır. Ptt; 23 Ekim 1840 tarihinde kurulmuş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına posta, banka ve lojistik alanlarında hizmet sunan bir kurumdur. Ptt, 2013 yılı Mayıs ayında TBMM'de kabul edilen tasarı ile Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (Ptt AŞ) haline gelmiştir. Ptt Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığına bağlıdır. Ptt'nin bir üst kuruluşu "Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı" dır. Genel müdürü "Osman Tural" dır. Ptt genel merkezi "Şehit Teğmen Kalmaz Caddesi No 2 Ulus/Ankara" adresinde bulunmaktadır.

PTT'NİN HİZMET ALANI

1. Mektup postası gönderileri

2. Taahhütlü Gönderiler

3. Alma Haberli Gönderiler

4. Alıcının Kendisine Verilecek Kaydını Taşıyan Gönderiler

5. Özel Ulak İşaretli Gönderiler

6. Postrestant Adresli Gönderiler

7. Ödeme Şartlı Posta Gönderisi

8. Değer Konulmuş Gönderiler

9. Tebligat İşlemleri

10. Telgraf

11. Kütüphane Hizmeti

12. Posta pulları

13. Havale işlemleri

14. Hesap işlemleri

15. Efektif İşlemler

16. Fatura Ödemeleri

17. Vergi ve Ceza Ödemeleri

18. Sigortacılık hizmetleri

19. Sgk tahsilatları

20. Ürün satışı

21. Maaş ve Yardım Ödemeleri

22. Telekominikasyon hizmetleri

23. Yurtiçi ve yurt dışı kargo

 

YORUMLAR
  Kanalların Yeni sezon başlangıç tarihleri ne?
Kanalların Yeni sezon başlangıç tarihleri ne?