A24.com.tr » yaşam » Polis memuru alımı ve PÖH alımı yapılacak mı? 2017 EGM

Polis memuru alımı ve PÖH alımı yapılacak mı? 2017 EGM

Polis memuru alımı ve PÖH alımı yapılacak mı? 2017 EGM

Emniyet Genel Müdürlüğü, Polis Meslek Eğitim Merkezi 18'inci ve 19'uncu dönemleri için 20 bin polis adayı alımı yaptı. Ancak 2017'nin ilk aylarında yeni bir alım yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor.

FETÖ soruşturması kapsamında çok sayıda polis memuru örgütle bağlantısı olduğu gerekçesiyle görevden ihraç edilmişti. 2017 yılında Emniyet Genel Müdürlüğünün bünyesine yeni polis adaylarını katması bekleniyor. Peki yakın zamanda polis alımı yapılacak mı?

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü'nün (EGM) Polis memuru alımı ve Polis Özel Harekat Alımlarıyla ilgili takvim bekleniyor. Adayların sabırsızlığı günden güne artış gösteriyor... Peki alımlar ne zaman yapılabilir. Şu an için Emniyet Genel Müdürlüğü ya da Polis Akademisi Başkanlığı net olarak alımların yapılacağına dair açıklama yapmadığı için yakın zamanda alım var mı yok mu bilinmiyor. Ancak artan terör saldırıları ve operasyonlardan dolayı kısa süre içerisinde Şubat - Mart 2017 tarihlerinde Polis Özel Harekat alımının yapılabileceği düşünülüyor.

POLİS ALIMI PÖH ALIMI YAPILACAK MI?

18. dönem PÖH alımlarında kadınlara bin kişilik kontejan ayrıldı ancak 19. dönem PÖH alımlarında kadınlara kontenjan ayrılmadı. 2017 yılında da 10 bin kişilik PÖH alımının yapılması ile kadınlara yine en az bin kişilik kontejan ayrılması beklenmektedir. Alımların kısa zamanda olacağının beklenmesi ile İçişleri Bakanlı Süleyman Soylunun da konu hakkında açıklama yapması beklenmektedir. 

YORUMLAR
  Demet Akalın'ın gizli diyeti deşifre oldu (1 günde 1 kilo veriyor)
Demet Akalın'ın gizli diyeti deşifre oldu (1 günde 1 kilo veriyor)