A24.com.tr » yaşam » PETKİM'in genel müdürü gözaltında

PETKİM'in genel müdürü gözaltında

PETKİM'in genel müdürü gözaltında

1975 yılında İzmir'in Aliağa ilçesinde kurulan yerleşik bir üretim tesisi olan Petrokimya Holding AŞ'de genel müdür olan Sadettin Korkut, evine yapılan polis baskınında gözaltına alındı.

PETKİM Genel Müdürü Korkut, akşam saatlerine doğru şirketteki çalışanlara istifa ettiğini belirten bir mesaj gönderdi. Korkut'un Karşıyaka ilçesindeki evine, Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından operasyon düzenlendi. Aynı saatlerde Korkut'un PETKİM yerleşkesindeki makam odasına da baskın yapıldı.

Gözaltına alınan Korkut'un, evinde ve makam odasında yapılan aramalarda bazı bilgi ve belgelere ulaşıldığı ifade edildi.

El konulan tüm bilgi, belge ve dijital materyaller ile birlikte İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine getirilen Korkut'un, sorgu işlemlerine başlandığı kaydedildi.

PETKİM ve ilişkili kurumlarda 200 kişinin Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) bağlantısı nedeniyle işten uzaklaştırıldığı bildirilmişti. Korkut'un istifası ve gözaltına alınmasının FETÖ ile yürütülen incelemeyle bağlantılı olduğu iddia ediliyor. 

YORUMLAR
  A Milliler gruptan çıkmak için ne yapmalı? Kalan maçlar neler? Kaç puan gerekli? Grupta şu an kaçıncı?
A Milliler gruptan çıkmak için ne yapmalı? Kalan maçlar neler? Kaç puan gerekli? Grupta şu an kaçıncı?