A24.com.tr » eğitim » ÖSYM'den panik yaratan SMS

ÖSYM'den panik yaratan SMS

ÖSYM'den panik yaratan SMS

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)'nin gönderdiği bir mesaj, birçok adayı korkuttu. ÖSYM'nin sistemsel hatasından kaynaklanan olayda, bazı okullar adayların eğitim bilgilerini onaylayamıyor.

İşte ÖSYM'nin gönderdiği o mesaj:

"Sayın Aday, 2016-ÖSYS başvurusunda bildirdiğiniz eğitim bilginiz, okulunuz tarafından onaylanmamıştır. Lütfen okul yetkilinize ulaşarak eğitim bilginizi 29 Haziran mesai bitimine kadar onaylatınız. ÖSYM

https://kkis.osym.gov.tr kullanıcı bilgileri https://bmis.osym.gov.tr kullanıcı bilgileri ile aynıdır. https://kkis.osym.gov.tr kullanıcı bilgilerini hatırlamayan Okul Müdürlükleri bu bilgilerini, 444 6796 (ÖSYM) numaralı Çağrı Merkezinden öğrenebileceklerdir.

2016-ÖSYS adaylarına, ilgililere ve kamuoyuna önemle duyurulur."

ÖSYM'nin gönderdiği bu mesaja bazı adaylar tepki gösterdi. İşte onlardan bazıları:

Nedim Onurhan Onar: Bana da aynı mesaj geldi , ne yapmamız gerekiyor ? Bu mesaj ne anlama geliyor ?

Pınar Şahin: Bana da aynı mesaj geldi. ÖSYM'ye ulaşamadım. Okulla görüştüm bir sıkıntı yok dendi. Sistem herkese otomatik gönderdi galiba. Bir şey bilen yazsın.

tugba dlsz: bana da geldi aynı mesaj mezun oldugum liseyi aradım fakat onlar da ilk defa karşılaştı sanırım. ne yapmamız gerekiyor lütfen yardımcı olur musunuz?

Nedim: Gerçekten ilginç bir mesaj. Bir arkadaş ÖSYM şubesini aramış, merkezi arayın demişler. Okulu arayana da ÖSYM ‘yi arayın diyorlar. ÖSYM zaten telefonlara bakmıyor.

arzu: Böyle bir eksiklik varsa sınavlara girmeden önce bu mesajı almamız gerekmiyor muydu. Sınavlar bitmiş eğitim bilginiz eksik mesajı geliyor. Çok ilginç.

Filiz: Bu ne ya okul cevap vermiyor böyle birşey iki gün içinde nasıl hallolur

omer: arkadaslar bana gekldi ben direkt okulu aradim diplomalar guncelleniyor diplomanin aslini alarak okula gitmeniz ve okulun diploma notunuzu ve bilgilerinizi guncellemesi gerekiyor . direkt okulu arayin halledin abiler ben o sekilde hallettim

Faruk Akcan: Az önce okulumla görüştüm. Problemin okula ilk kayıt tarihiyle ilgili olduğunu, düzelteceklerini söylediler.

Kadir: Ben 2002 mezunuyum bana da aynı mesaj geldi. ÖSYM ye ulaşamıyorum. İnşallah bir sıkıntı olmaz.

Kadir: Şimdi okulu aradım. ÖSYM sistemsel bir hata yaptığını söylemiş. 29 Hazirana kadar Aday bilgi sisteminize girip bakın kendiliğinden düzelecek dedi okuldaki yetkili. Şuan için yapacağımız hiç birşey yok. Yinede içinizi ferahlatmak istiyosanız okulunuzu arayabilirsiniz.

(medihaber)

YORUMLAR
  Dünyayı saran yeni trend Solo Yemek!
Dünyayı saran yeni trend Solo Yemek!