A24.com.tr » politika » Osman Gökçek kimdir kaç yaşında

Osman Gökçek kimdir kaç yaşında

Osman Gökçek kimdir kaç yaşında

Başkan adayı olan Osman Gökçek, ATO Yönetim Kurulu üyelerinin baskı sonucu istifa ettiği iddialarına Habertürk TV'de yanıt verdi. Peki Osman Gökçek kimdir?

Ankara Ticaret Odası'nda (ATO) 8 yönetim kurulu ve 5 yedek yönetim kurulu üyesinin istifasının ardından bugün yapılan ATO Meclis toplantısında Başkan Salih Bezci de istifa etti.

BAŞKAN DA İSTİFA ETTİ
Bu arada Saat 14.00'de başlayan Meclis toplantısında ATO Başkanı Salih Bezci de istifa ettiğini açıkladı. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun İstanbul'da Başbakan Yıldırım ile birlikte olması nedeniyle katılmadığı meclis toplantısına Sinan Aygün'ün gittiği öğrenildi.

OSMAN GÖKÇEK O İDDİALARA YANIT VERDİ
Başkan adayı olan Osman Gökçek, ATO Yönetim Kurulu üyelerinin baskı sonucu istifa ettiği iddialarına Habertürk TV'de yanıt verdi;
"Ben bu sürecin içerisinde olmaya ve nasip olursa başkanlık yarışı için aday olmaya karar verdim. Üyelere istifa için baskı yapıldığı iddialarını gerçek dışı buluyorum. Bu üyelerin kendi iradeleri var. Bunu kendilerine sormak lazım. 15 Temmuz sürecinden sonra sürekli istifa ile ilgili bir konuşma geçtiğini duyuyorduk. Kendi aralarında karar alıp istifa etmişler, burası 140 bin esnafın oy kullandığı demokratik bir sivil toplum kuruluşudur. Burada baskı ile karar verildiğini söylemek ATO üyesi 140 bin esnafa zarar verici bir konuşmadır.

"BU ÜLKENİN FERDİ OLMAMA ENGEL DEĞİL"
Ankara Büyükşehir Belediyesi başkanının oğlu olmam bu ülkenin bir ferdi olmama engel değil. Ayrıca ben ATO'ya seçilmiş bir meclis üyesiyim. Buraya seçilerek geldim. Burada bana oy atan birçok arkadaşım oldu ve meclis üyesi seçildim. Şimdi ise 188 üyenin oy atacağı yeni bir sürece gidiyoruz. Bakarsınız yarın başkanlık için başka bir rakip daha çıkar. Bu içerisinde demokratik bir yarış olan bir süreç.
Seçime 1 sene gibi bir süre var. Sonrasında 140 bin esnafın gelip oy kullanacağı yeni bir süreç daha yaşanacak. İnsanlar bu süreci zedelemek ve beni yıpratmak istiyor ama yapabileceklerini sanmıyorum."

OSMAN GÖKÇEK KİMDİR?

Osman Gökçek, 12 Ekim 1983 yılında Ankara’da doğdu. İlkokulu Hamdullah Suphi İlkokulu’nda, ortaokulu TED Ankara Koleji’nde, lise öğrenimini ise Samanyolu Koleji’nde bitirdi. Başkent Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümünü mezunudur.

2002 yılında kurulan Keçiören Gençlik Derneği’ne 9 Mart 2003 tarihinde başkan oldu. 2006 yılında Çankaya Gönüllüleri Derneği Başkanı oldu. “Türkiye Gençlik Kulübü Federasyonu” ve “Çankaya Gönüllüleri Dernek Başkanı” olarak görevi devam etmektedir.

15 gençlik derneğinin Başkent Gençlik Federasyonu’nu adı altında toplanmasında öncülük etti. Kanal 6 televizyonunda 12 hafta boyunca “Var mı Gençlik Gibisi?” adlı programın yapımcısı oldu.

Ayrıca 2010 yılından beri Beyaz TV Genel Yayın Koordinatörü olarak çalışmaktadır.lmaz. Toplantı çıkışında kamuoyuna bir açıklama yapacağım" yanıtını verdi.

YORUMLAR
  Google adımlarımızı takip ediyor
Google adımlarımızı takip ediyor