A24.com.tr » ekonomi » Ödüllü kulenin temeli atıldı

Ödüllü kulenin temeli atıldı

Ödüllü kulenin temeli atıldı

Üçüncü Havalimanı inşaatında çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Projesi ödül alan Hava Trafik Kontrol Kulesi'nin temeli bugün atıldı.

 Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, coğrafyalarının hava trafiğini İstanbul Üçüncü Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesinden idare edeceklerini belirterek, "Sadece Türkiye'nin değil, Asya'nın, Afrika'nın, Orta Doğu'nun, Balkanların, Kafkasların ve Avrupa'nın hava trafiğini inşallah buradan yöneteceğiz." dedi.

30 BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK
Projede şu anda 3 bin ağır iş makinesi ve kamyonun kullanıldığını ifade eden Arslan, "Şu anda 20 bin kişi çalışıyor. Önümüzdeki yıl çalışan sayısı 30 binin üzerine çıkacak. Yani daha inşaat alanında günde 30 bin kişi evine aş götürecek. 30 bin kişi istihdam edilecek." ifadelerini kullandı.

Arslan, Gayrettepe-Üçüncü Havalimanı metro projesinin bir an önce yatırım programına alınması gerektiğini belirterek, metro çalışmalarının başlaması için faaliyetlerin sürdüğünden bahsetti.

KABA İNŞAAT 6 AY SONRA TAMAMLANACAK
İGA Havalimanları İnşaatı Üst Yöneticisi (CEO) Yusuf Akçayoğlu, tasarımı ile 2016 Uluslararası Mimarlık Ödülüne layık görülen kulenin 90 metre yüksekliğinde olacağını ve kaba inşaatının yaklaşık altı ay sonra tamamlanacağını söyledi.

"ŞEHİR SİMGELERİNDEN OLACAK"
Akçayoğlu ayrıca, "Yeni nesil havalimanlarında uçuş kontrol kuleleri işlevselliğinin yanında mimarı tasarım anlamında da sembol olma niteliği taşımaya başladı. Temelini attığımız kulemiz hem İstanbul'un şehir simgelerinden biri olacağını hem de tasarımıyla havacılık camiasını kendine hayran bırakacağını düşünüyoruz. Türk tarihi ve İstanbul'un zengin kültürel mirasının sembollerinden biri olan lale çiçeğinden esinlenen ve aerodinamik biçimleri çağrıştıran kulemiz, Avrupa ile Asya arasında havalimanımız üzerinden seyahat eden tüm yolcular için görünür olacak. Bunun birçok örneğini Amerika’da, Körfez ülkelerinde ve de Avrupa’da görebiliyoruz" diye konuştu.

YORUMLAR
  İlk bakışta yanıltan fotoğraflar (Photoshop yok)
İlk bakışta yanıltan fotoğraflar (Photoshop yok)