A24.com.tr » medya » Nisan ayı 'dokunulmazlık' ile geçti

Nisan ayı 'dokunulmazlık' ile geçti

Nisan ayı 'dokunulmazlık' ile geçti

Medya Takip Merkezi’nin hazırladığı rapora göre, Nisan ayında da siyasetin gündemi oldukça yoğun geçti. Nisan'da Türkiye'nin gündemi 'dokunulmazlık ve 'Cumhurbaşkanı Erdoğan' oldu.

 Medya Takip Merkezi’nin hazırladığı rapora göre, Nisan ayında da siyasetin gündemi oldukça yoğun geçti. Kişiler listesinin ilk sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yer aldı. Toplam 157 bin 446 habere konu olan Erdoğan’ın gündeminde dokunulmazlık tartışmaları, güvenlik sorunu, yeni anayasa vardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu arasında gerginlik olduğu iddiaları basında sıklıkla yer aldı. 84 bin 660 habere konu olan Davutoğlu, sosyal medyada paylaşılan “pelikan dosyası” adlı blog yazısına sert tepkide bulundu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 39 bin 765 habere konu oldu. Kılıçdaroğlu’nun da grup toplantılarındaki gündemi yoğundu. Dokunulmazlığın kaldırılması çağrısının yanında güvenlik meseleleri ve işsizlik yer aldı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise 22 bin 608 habere konu edildi. MHP kongre tartışmaları parti içinde de yoğun şekilde devam etti. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 7 bin 274 habere konu oldu.

Meclis’te “Dokunulmazlık Teklifi” partililerin gündemindeydi

MTM’nin araştırmasına göre, Nisan ayında da partilerin ortak gündeminde AK Parti’nin Anayasa Komisyonu’na sunduğu dokunulmazlık teklifi ve süreci yer aldı. AK Parti, 209 bin 840 haberle medyada en çok konuşulan parti oldu. Partiler listesinin ikinci sırasında 142 bin 790 haberle CHP bulunurken, MHP 79 bin 116 haberle üçüncü, HDP ise 49 bin 688 haberle listenin dördüncü sırasında yer aldılar.

MHP’li Ümit Özdağ ve Merak Akşener’den erken seçim iddiası

MHP Milletvekillerinin gündeminde olan genel başkan adaylığı çalışmalarının yanı sıra, Ankara 12’inci Sulh Hukuk Mahkemesi’nin MHP ile ilgili kurultay kararı, siyaset dünyasının yoğun ilgi gösterdiği konuların başında yer aldı. Ancak Sivas Gemerek ve Kastamonu Tosya Asliye Hukuk Mahkemeleri’nin kurultay sürecini durdurması kararı ise yeni bir belirsizlik yarattı. Bu iki yerel mahkemenin aldıkları karar, Genel Başkan Adayları tarafından sert sözlerle eleştirildi. Rapora göre, MHP eski Milletvekili ve Genel Başkan Adayı Meral Akşener, 12 bin 480 habere konu oldu. Akşener, yazılı basında 2 bin 187, görsel medyada bin 299, online medyada ise 8 bin 994 habere konu edilerek listenin zirve ismi oldu. MHP’de kongre toplanamazsa erken seçim olacağına yönelik yorumlardan biri de Akşener’den geldi.

Listenin ikinci sırasında yer alan MHP’li Sinan Oğan, toplamda 6 bin 943 habere konu olurken yazılı basında bin 11, görsel medyada 811, online medyada 5 bin 121 haberle yer aldı. Oğan’ın, MHP’de yapılması planlanan kongre sürecinin durdurulması kararının ardından hükümete karşı sert sözlerde bulunması dikkat çekti.

Listenin üçüncü sırasında 4 bin 234 haberle Koray Aydın yer alırken, dördüncü sırada ise 3 bin 863 haberle Ümit Özdağ vardı. Özdağ, MHP’de kongre yapılamadığı takdirde Ağustos ayında erken seçime gidileceği yönünde açıklama yapıldı. 

YORUMLAR
  Ünlüler hain saldırıya isyan etti!
Ünlüler hain saldırıya isyan etti!