A24.com.tr » yaşam » Naşide Göktürk yaşamını yitirdi

Naşide Göktürk yaşamını yitirdi

Naşide Göktürk yaşamını yitirdi

Bir süredir kanser tedavisi gören sanatçı Naşide Göktürk hayata gözlerini yumdu. Yaklaşık bir aydır Acıbadem Bodrum Hastanesi'nde yatan Göktürk'ten acı haber akşam saatlerinde geldi.

Acıbadem Bodrum Hastanesi Onkoloji Merkezi Sorumlu Hekimi Tıbbi Onkolog Dr. Hilmi Ege, “Yaklaşık 1 yıl önce akciğer kanseri teşhisiyle tedavi altına alınan Naşide Göktürk, hastanemize genel durumundaki bozukluk nedeniyle geldi. İleri evre kanser hastalığıyla mücadele eden değerli sanatçımız Naşide Göktürk’ü, yapılan tüm müdahalelere rağmen maalesef ki kaybettik. Tüm sevenleri gibi bizler de değerli sanatçımızın vefatı nedeniyle büyük üzüntü duyduğumuzu ifade eder, yakınları ve sevenlerine başsağlığı dileriz” dedi.

 Naşide Göktürk Kimdir?

1 Nisan 1965 doğumlu olan Naşide Göktürk, şair, söz yazarı, besteci ve yorumcudur. “Yüreğim Rehin” isimli ilk şarkısı ile sanat camiasına giriş yapan Göktürk, daha ilk yıllarında şöhretin zirvesine ulaştı.

Çocukluk yıllarını Büyükada’da geçiren sanatçı, yazarlık hayatına çok küçük yıllarda başlamış. Hayatının bir döneminde muhasebecilik ile uğraşmış, dada sonra Ankara’da küçük bir kafe işletmiştir.

1990’lı yıllarda ilk albümünü piyasaya sunmuştur. Kısa süre içinde büyük bir üne kavuşan usta sanatçı, Türk sanat camiasında önemli bir yer edinmiştir. Usta sanatçı yakalandığı kanser hastalığı nedeni ile uzun bir süredir tedavi görmekteydi.

Kitapları

- Sesimi Ateşe Verdim

- Son Çaylar

- Yüreğim Rehin

- Mavi Mavi Sevdim Seni

- Tül Gibi

- Pırlanta Peri

- Savrulurken Seni Buldum

Albümleri

- Yüreğim Rehin

- Yüreğim Hâlâ Rehin

- Kan Kırmızı

- Kimsem Yok

- Unutmak İstiyorum 

YORUMLAR
  Google, Apple'ı 2 dakikalığına satın aldı dünya borsalarında ortalık karıştı
Google, Apple'ı 2 dakikalığına satın aldı dünya borsalarında ortalık karıştı