A24.com.tr » yaşam » Mustafa Destici'den Ayasofya'da bayram namazı çağrısı

Mustafa Destici'den Ayasofya'da bayram namazı çağrısı

Mustafa Destici'den Ayasofya'da bayram namazı çağrısı

Diyanet tarafından Kadir Gecesi'nde Ayasofya'da düzenlenen etkinliğin ardından Türkiye ile Yunanistan arasında başlayan gerginliğe, BBP Başkanı Mustafa Destici'de katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Prf. Dr. Mehmet Görmez'in Ayasofya'da Kur'an-ı Kerim ve sabah ezanı okumasına sert tepki gösteren Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'na BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, çok sert yanıt verdi. Sert mesajlarını Twitter üzerinden veren Destici, İstanbullular'ı Ayasofya'da bayram namazına davet etti. 

Ayasofya'da 2015'te başlayan ve geçtiğimiz gün de örneğini gösteren Kadir Gecesi programına Yunanistan yine tepki göstermeye kalkıştı. Ezan okunmasını kınamaya kalkışan Yunan makamlarına BBP Genel Başkanı Destici, "Yunanistan ve bütün dünya duysun ki, Ayasofya camidir. Ve en kısa zamanda inşallah tekrar ibadete açılacak ve her vakit ezan okunacaktır" dedi.

Kadir Gecesi'nde Ayasofya'da Kuran-ı Kerim ve ezan okunmasına tepki göstermeye kalkışa Yunanisan'a Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici tepki gösterdi. Destici, "Yunanistan ve bütün dünya duysun ki, Ayasofya camidir" dedi.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'nın Ayasofya'da Kur'an-ı Kerim ve ezan okunmasına yönelik açıklamasını sert bir dille eleştiren Destici, "Yunanistan, Kadir Gecesi Ayasofya Camisi'nde Kur'an-ı Kerim ve ezan okunmasına tepki göstererek bunun kabul edilemez olduğunu açıklamış. Yunanistan ve bütün dünya duysun ki, Ayasofya camidir. Ve en kısa zamanda inşallah tekrar ibadete açılacak ve her vakit ezan okunacaktır" diye konuştu.

Destici, "Ayasofya Camii'nin inşallah tekrar ibadete açılması ile birlikte Fatih Sultan Mehmet Han, tüm şüheda ve ulemânın da ruhu şâd edilecektir. Yunanistan, önce Selanik sonra Batı Trakya başta olmak üzere işgal ettiği Türk yurtlarında akıttığı kanın, yakıp yıktığı camilerin hesabını verecek" dedi. 

YORUMLAR
  Rol aldıkları her dizi hayal kırıklığı yaratan 10 ünlü isim...
Rol aldıkları her dizi hayal kırıklığı yaratan 10 ünlü isim...