A24.com.tr » yaşam » Muğla'nın kent imamı yakalandı!

Muğla'nın kent imamı yakalandı!

Muğla'nın kent imamı yakalandı!

Başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişimi sonrası FETÖ'ye yönelik operasyonlar kapsamında Muğla'da esnaftan himmet topladığı belirtilen kent imamı yakalandı.

 İl Emniyeti Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi ekiplerinin darbe girişiminin ardından kentte başlattığı operasyonlar sürüyor.

ABD'DE FETO'YLA DEFALARCA GÖRÜŞTÜ
Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmalar kapsamındaki operasyonlarda, son üç günde gözaltına alınanların sayısı 15'e yükseldi. Polis, hakkında yakalama kararı bulunan ve Fetullah Gülen ile Amerika'da defalarca görüştüğü öğrenilen Muğla İmamı olduğu belirtilen Menteşe'de kafeterya işletmecisi O.Ö. dün akşam gözaltına alındı.

Yine hakkında arama kararı bulunan işadamı H.Ü. ise polise teslim oldu. O.Ö.'nün Amerika'da Fethullah Gülen ile defalarca görüştüğü öğrenildi.

ESNAFTAN PARA TOPLUYORDU
Önceden yakalanan A.A., F.K., İ.D., M.A., Ö.D., Ş.U., T.P., V.Y., H.T., İ.Y., H.H.K. S.G. ve S.Ç. ile birlikte gözaltına alınanların sayısı böylelikle 15'e yükseldi. O.Ö.'nün esnaftan himmet adı altında para topladığının belirlendiği belirtildi. Emniyetteki işlemlerin tamamlanmasının ardından şüphelilerin 'suç işlemek için örgüt kurma ve üye olma', 'örgüte finansal destek sağlamak' ve 'milli, dini ve insani duyguları istismar etmek suretiyle himmet adı altında yardım toplama' suçundan adliyeye sevk edileceği belirtildi. Polis, soruşturma kapsamında 6 kişinin daha arandığını belirtti.

YORUMLAR
  Türkiye'de 2018 yılbaşı kutlaması manzaraları
Türkiye'de 2018 yılbaşı kutlaması manzaraları