A24.com.tr » yaşam » MİT'den Paris'e 'Büyük' atama!

MİT'den Paris'e 'Büyük' atama!

MİT'den Paris'e 'Büyük' atama!

MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın çalışma arkadaşı MİT Müsteşar yardımcısı İsmail Hakkı Musa Paris’e Büyükelçi olarak atandı.

MİT'den Paris'e büyük atama gerçekleşti. MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın çalışma arkadaşı MİT Müsteşar yardımcısı İsmail Hakkı Musa Paris’e Büyükelçi olarak atandı.

Musa'ya ilişkin kararname Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Balkanlar kurulu tarafından imzalandı. Bir başka kararname ile de Dışişleri Bakanlığı Müsteşar yardımcısı Ali Kemal Aydın da Almanya'ya Büyükelçi oldu. Musa'nın Paris Büyükelçiliğine atanmasıyla birlikte Türkiye Fransa’ya, 2. kez MİT'ten görevlendirme yapmış oldu. Daha önce de MİT eski Müsteşarı Sönmez Köksal bu görevinin ardından Paris Büyükelçisi olmuştu.

İSMAİL HAKKI MUSA KİMDİR?

1987 yılında Nancy Üniversitesi Hukuk, İktisat ve İşletme Fakültesi Siyasi İktisat Bölümü’nden mezun olan Musa, 1988 yılında yüksek lisans yaptı. 2001-2008 yıllarında ise aynı üniversitede Kamu Hukuku alanında doktora yaptı.
Dışişleri Bakanlığı’nda çeşitli görevler üstlendi. 8 Ocak 2004-29 Eylül 2005 tarihleri arasında Kazan başkonsolosu, 15 Ekim 2007-12 Eylül 2009 tarihleri arasında Lyon başkonsolosu, 1 Kasım 2011-15 Ekim 2012 tarihlerinde Brüksel büyükelçisi olarak görev yaptı 2012 yılında MİT müsteşar yardımcılığına atandı.
MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın seçimlerde aday olmak için istifa etmesi üzerine 10 Şubat 2015 tarihinde MİT Müsteşarlığı’na vekaleten atandı. Bu görevini 10 Mart 2015 tarihine kadar sürdürdü. Müsteşar yardımcısı olarak görevine devam ederken Paris'e Büyükelçi oldu.

YORUMLAR
  Resimler hareket ediyor mu etmiyor mu?
Resimler hareket ediyor mu etmiyor mu?