A24.com.tr » politika » Merkez Partisi Genel Başkanı Abdurrahim Karslı kimdir? Ne iş yapıyor?

Merkez Partisi Genel Başkanı Abdurrahim Karslı kimdir? Ne iş yapıyor?

Merkez Partisi Genel Başkanı Abdurrahim Karslı kimdir? Ne iş yapıyor?

FETÖ soruşturması kapsamında İstanbul Üniversitesi'ne yapılan operasyonda gözaltına alınan Merkez Partisi Genel Başkanı Abdurrahim Karslı kimdir, neden gözaltına alındı?

 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ'ye yönelik operasyonlar devam ediyor.

Abdurrahim Karslı 10 Aralık 1964 yılında Erzurum'un Horasan ilçesinde doğmuştur. Merkez Parti'nin kurucu genel başkanı ve 2002 yılından beri İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni usul hukuku ve İcra-iflas hukuku ana bilim dalı başkanıdır.

ABDURRAHİM KARSLI KİMDİR?

İLK YILLARI VE EĞİTİMİ

İlköğretim ve liseyi Erzurum'da bitirdi. 1980 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazanarak İstanbul'a yerleşti.
1984 yılında bitirdiği dört yıllık lisans eğitiminden sonra 1985 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Usul Hukuku ve İcra İflas Hukuku Anabilim Dalında araştırma görevlisi olarak akademik kariyerine başladı. Daha sonra yurtiçi ve yurtdışında dil eğitimi ve araştırma faaliyetlerinde bulundu. 15.9.1993 tarihinde tez savunması ile birlikte, doktora eğitimini tamamladı. 11.1.1996 tarihinde Yardımcı Doçentliğe atanmıştır. 29.11.2001 tarihinde doçentlik sınavında başarılı sayılarak doçentlik unvanını aldı. 2010 yılında Profesörlük kadrosuna atandı. Medeni Usul Hukuku ve İcra İflas Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanlığı'nı yürütmektedir.
Hukuk alanında basılmış birçok eseri mevcuttur. Ülke genelinde sosyal ve mesleki içerikli çok sayıda konferans ve seminerler vermiştir. Evli ve dört çocuk babasıdır.
Batık Egebank ve Yurtbank davalarında bilirkişi olarak raporlar hazırlamış ve birçok batık bankayı tasfiye etmiştir. Bu davalar sonucunda 2003 yılında silahlı saldırıya uğramıştır.

SİLAHLI SALDIRI

14 Nisan 2003 tarihinde büyük 2001 ekonomik krizinde batan batık bankaların tasfiyesi için hazırladığı raporlar sonucunda Üsküdar’daki ofisinin önünde silahlı saldırıya uğramıştır.

17 ARALIK YOLSUZLUK VE RÜŞVET SORUŞTURMASI

17 Aralık 2013 tarihinde Cumhuriyet Savcısı Celal Kara ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele ve Mali Şube Müdürlüğü ekipleri, aralarında iş adamları, bürokratlar[5], banka müdürleri, kamu görevlileri ve 61. Türkiye Hükûmeti kabine üyesi üç bakanın oğullarının olduğu 47 kişinin, “rüşvet, görevi kötüye kullanma, ihaleye fesat karıştırma ve kaçakçılık” suçlarını işledikleri iddiasıyla gözaltına alındığı soruşturma hakkında “Yargıya müdahale edildi” diye açıklama yapmıştır.

2014 TÜRKİYE CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

07 Temmuz 2014 tarihinde Merkez Parti kuruluş basın toplantısında ilk turda “Beyaz Oy” verelim diyerek Ekmeleddin İhsanoğlu ve Recep Tayyip Erdoğan’ın gönlündeki aday olmadıklarını belirtmiştir.

YORUMLAR
  Google'dan Kadınlar Gününe özel Doodle
Google'dan Kadınlar Gününe özel Doodle