A24.com.tr » yaşam » Mardin'de yapılan eylemde gönderdeki Türk Bayrağı indirildi!

Mardin'de yapılan eylemde gönderdeki Türk Bayrağı indirildi!

Mardin'de yapılan eylemde gönderdeki Türk Bayrağı indirildi!

Mardin Kızıltepe'de HDP ve DBP’nin düzenlediği miting de olaylar çıktı. Bir grup PKK sempatizanı, gönderdeki Türk bayrağını indirip KJA flaması astı. Bunun üzerine polis müdahale etti.

 HDP ve DBP’nin Mardin Kızıltepe'de düzenlediği mitingde olaylar çıktı. Polis, belediye binasına terör örgütü PKK flaması asarak, Abdullah Öcalan lehine slogan atan gruba, müdahalede bulundu. Müdahale sırasında belediye binasında bekleyen HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile milletvekilleri içeride mahsur kaldı.

"ÖCALAN SLOGANLARI ATILDI"
HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, DBP Genel Merkezyöneticileri ve milletvekillerinin de katılması planlanan miting öncesinde olaylar çıktı. HDP’lilerin platforma çıkmasının beklendiği sıralarda, kitle içerisinde bulunan bir grup tarafından, belediye binasının önünde bulunan göndere terör örgütü PKK flaması asıldı. Grup, daha sonra Abdullah Öcalan lehine slogan attı. Miting nedeniyle çevrede geniş güvenlik önlemleri alan polis, flamanın indirilmesini istedi. Ancak grup, polisin bu uyarısını dikkate almadı. Bunun üzerine polis, gruba biber gazı ve tazyikli su ilemüdahale etti. Müdahalenin ardından grup dağılırken, çok sayıda kişi gözaltına alındı.

HDP'LİLER BİNADA MAHSUR KALDI
Müdahale sırasında belediye binasında bulunan Eş Genel Başkanlar Demirtaş ve Yüksekdağ ile HDP’li milletvekilleri ve DBP’li yöneticiler, belediye binasında mahsur kaldı. İlçede gerginlik sürüyor.

POLİS'İN MÜDAHALESİ SERT OLDU
PKK bayrağını gören polisler, belediyenin bahçesindeki kalabalığa göz yaşartıcı bomba ve tazyikli suyla müdahale etti.

 

 

YORUMLAR
  Cem Özer neden evlendiğini buz gibi espriyle açıkladı
Cem Özer neden evlendiğini buz gibi espriyle açıkladı