A24.com.tr » magazin » Mahershala Ali kimdir aslen nereli? (Oscar kazanan ilk Müslüman)

Mahershala Ali kimdir aslen nereli? (Oscar kazanan ilk Müslüman)

Mahershala Ali kimdir aslen nereli? (Oscar kazanan ilk Müslüman)

89. Oscar Ödülleri'nde bir ilk yaşandı. ABD'li oyuncu Mahershala Ali, en iyi yardımcı erkek oyuncu dalında ödülü kazanarak Oscar alan ilk Müslüman olarak tarihe adını yazdırdı.

Oscar Ödülleri skandal ve ilklere sahne oldu. Tüm dünyanın gözünü çevirdiği gecede ilginç anlar yaşandı.

Moonlight (Ay Işığı) filmindeki rolüyle 2017 Oscar Ödülleri'nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülü alan Mahershala Ali, ilk kez Oscar kazanan Müslüman olarak tarihe geçti.

Yaptığı konuşmada eşine teşekkür etti. Oyuncunun bu hafta Bari Najma adında bir kız çocuğu dünyaya gelmişti.

İSLAMİYET'İ SONRADAN SEÇTİ

Doğum adıyla Mahershalalhashbaz Gilmore, 16 Şubat 1974 Kaliforniya doğumlu bir oyuncu. Amerikalı oyuncu, sonradan Müslümanlığı seçti.

Din değiştirmesi nedeniyle annesi ile büyük anlaşmazlığa düşen Mahershala Ali, daha sonra seçiminin sebebini anlatarak konuyu tatlıya bağlamayı başardı.

Amatus Sami-Karim ile evlidir.[3] Kedisinin adını ünlü müzisyene ithafen ve aynı zamanda Kur'an'da adı geçen Nas koymuştur.

"EN İYİ FİLM" ÖDÜLÜ EL DEĞİŞTİRDİ

İlk olarak "En İyi Film" ödülünü La La Land’in kazandığı açıklanırken, film ekibi sahneye çıktı ve teşekkür konuşması yapıldı. Ancak bir süre sonra yanlışlık yapıldığı belirtilerek Moonlight’ın "En İyi Film Ödülü" kazandığı açıklandı. Büyük şok yaşayan La La Land ekibi, Oscar ödülünü sahneye gelen Moonlight ekibine teslime etti.

YORUMLAR
  Dünyanın en pahalı düğün pastası (1 milyon dolar)
Dünyanın en pahalı düğün pastası (1 milyon dolar)