A24.com.tr » eğitim » KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK yurt başvuru sonuçları oldukça önemli değer taşıyor. Peki KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

 KYK yurt başvuru sonuçları için öğrenciler büyük ümitle sonuçları bekliyor. Binlerce öğrenci üniversite hayatlarına adım atarak eğitimlerine başlayacak. KYK yurt başvuru sonuçlarının açıklanması ile öğrenciler üniversite hayatlarında önemli planlar yapacak. Maddi imkansızlıklar nedeniyle özel yurtları tercih edemeyip Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) ait yurtlarda barınmak isteyen öğrenciler yurt başvuru sonuçlarını heyecanla bekliyorlar.

Gençlik ve spor Bakanlığı'na bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu'na ait yurtlarda barınmak isteyen üniversite öğrencileri için yurt başvuruları 22 Ağustos'da tamamlandı.

2015 yılına 4 Eylül'de açıklanan sonuçların bu senede 1-2 hafta içerisinde aynı zaman aralığında açıklanması bekleniyor. Başvuru sonuçları, yapılacak değerlendirmeler neticesinde kyk.gsb.gov.tr kurumsal web sayfasından duyurulacak. Öğrenciler, başvuru sonuçlarını YURTKUR'un resmi web sitesi 'www.kyk.gsb.gov.tr' adresinden öğrenilebilecek.

KYK YURT BAŞVURUSU HAKKINDA TÜM BİLGİLER

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

E-Devlet online işlem merkezi için yapılan farklı giriş yöntemleri vardır. Bunlardan biri e-devlet şifresi ile giriş ikincisi mobil imza ile giriş üçüncüsü ise de elektronik imza ile giriştir. Öğrenciler de bu sisteme istedikleri şekilde giriş yapabilirler. Bu giriş yöntemlerden hangisi kolayınıza gelirse rahatlıkla bunlardan birini tercih edebilirsiniz. Bu şekilde KYK başvurunuzu e-Devlet üzerinden hangi şekilde giriş yaparsanız kısa bir sürede bu işlemleri yapabilirsiniz.

Bu üç farklı yolla sisteme giriş yöntemlerinden en çok vatandaşlar tarafından tercih edilen yöntem e-devlet şifresi ile giriştir. Çünkü bu giriş sistemi vatandaşların daha da kolayınca gelir. İşte bu nedenle internet sistemi üzerinden yapılan bu KYK başvuruları e-Devlet şifresi hizmeti üzerinden yapılmıştır. Daha uygun fiyatlarda devlet yurdunda kalmak isteyen kişilerin KYK yurt başvurusu yapması gerekir. Yapılan bu yurt ve burs başvuruları aynı sistem üzerinden gerçekleştirilir.

KYK başvuru yaparken yurt ya da burs başvurusu seçilir. Bu işlemi e-Devlet e-hizmetler üzerinden yapmışlardır. Bu hizmetler üzerinden Kredi Yurtlar Kurumunun başlığı altında gereken tüm bilgileri sisteme girerek başvurumuzu tamamlayabiliriz. Şuanda yapılan bu başvuru sadece yurt başvurusudur. Çünkü burs başvuruları için tanımlanan bu süreç henüz belirlenmemiştir. 22 Ağustos Pazartesi gününe kadar adayların yapmış olduğu bu KYK yurt başvurusunun sonuçları ise henüz belirlenmemiştir. Lisans, ön lisans programlarını kazanan öğrenciler ve de geçmiş dönemde kendisine yurt çıkmayan öğrenci adayları bu KYK yurt başvurusunu yapabilir.

Herhangi bir ceza işlemeyen sabıka kaydı temiz olan kişiler bu devlet yurtlarında kalabilirler. Çok daha az yurt ücreti ödeyerek bu şekilde barınma işlemlerini tamamlayabilirler. Bu nedenle KYK yurt başvurusu yapan çok sayıda öğrenci vardır. Genel olarak maddi açıdan çok yeterli olmayan üzerlerinde herhangi bir mal sahibi olmayan kişilere yurt gelebilir. KYK resmi sayfa üzerinden bu başvuru sonuçlarını öğrenebilirler. Gerçekleştirilen bu çalışmalardan sonra artık öğrenciler KYK başvuru sonuçlarını kolayca internet üzerinden öğrenebilirler. Resmi sayfaya T.C. kimlik numaralarını yazarak aday giriş şifrelerini kullanarak kısa bir sürede bu KYK sonuçlarını öğrenebilirler.

YORUMLAR
  İşte yılbaşında en çok dinlenen şarkılar (Spotify açıkladı)
İşte yılbaşında en çok dinlenen şarkılar (Spotify açıkladı)