A24.com.tr » dünya » Kuzey Kore'den tehdide karşı tehdit

Kuzey Kore'den tehdide karşı tehdit

Kuzey Kore'den tehdide karşı tehdit

Hidrojen bombası denemesiyle dünya kamuoyunun tepkisini bir kez daha çeken Kuzey Kore yönetimi, kendisini doğrudan tehdit eden ABD yönetimine tehditle yanıt verdi.

Kuzey Kore yönetimi geri adım atmıyor. Hidrojen bombası denemesiyle yeni yaptırımlara maruz kalan Pyongyang, yeni ve daha güçlü bir hidrojen bombası deneme tehdidinde bulundu.

New York'ta Birleşmiş Milletler Zirvesi'nde muhabirlerle görüşen Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Ri Yongh Ho'ya, Kuzey Kore Lideri Kim Jong Un'un " ABD'ye karşı tarihteki en yüksek düzeyde karşı önlem alma" demecinden neyi kastettiği soruldu.
Reuters'in Güney Koreli haber ajansı Yonhap üzerinden aktardığına göre, Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Ri Yong Ho bu soruya, "Eşi benzeri görülmemiş ölçekte bir hidrojen bombasını Pasifik Okyanusu'nda test edebiliriz." yanıtını verdi.
ABD BAŞKANI TRUMP, "YOK EDERİZ" DEMİŞTİ

ABD Başkanı Donald Trump, New York'taki BM Genel Merkezi'nde yaptığı konuşmada, ülkesinin kendisini ve müttefiklerini savunmak zorunda bırakılması halinde Kuzey Kore'yi yok edeceğini söylemişti.
TRUMP'TAN EK YAPTIRIM KARARI

Trump ise, bu sert açıklamadan önce yeni bir hamle yaparak, Kim'in nükleer silah programına karşı ülkeye ek yaptırımlar getirecek bir kararnameyi imzaladı.
Kuzey Kore'nin art arda gerçekleştirdiği füze denemeleri, ABD ile gerilimi giderek tırmandırırken, diğer yandan da olası bir nükleer saldırı tehdidinin büyüklüğüne işaret ediyor. Kim Jong-un ise, ülkesine yönelik yaptırımların nükleer programı sadece daha da hızlandıracağını söyleyerek, uluslararası baskıları kenara itiyor. 

YORUMLAR
  Zengin iş adamlarının görgüsüzlükte sınır tanımayan çocukları!
Zengin iş adamlarının görgüsüzlükte sınır tanımayan çocukları!