A24.com.tr » eğitim » KPSS'den tam puana yakın alan evli çift tutuklandı

KPSS'den tam puana yakın alan evli çift tutuklandı

KPSS'den tam puana yakın alan evli çift tutuklandı

Fethullah Gülen cemaatine mensup kişilere sınav sorularının verildiği iddialarını araştıran Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı, 2010 senesindeki KPSS'den 97 ve 95 alan karı kocayı tutukladı.

Darbe girişimi sonrası FETÖ'yle bağlantısı olanların ortaya çıkarılması için başlatılan operasyonların eğitim ayağında da birçok gözaltı kararı alındı. Operasyonlar geçmiş yıllara dönük oalrak da yapılıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki bir grup cuntacının hükümeti devirip yönetimi ele geçirme teşebbüsü sonrası Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ve darbe girişimi dolayısı ile başlatılan soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonlar devam ediyor.

1'İ KADIN 19 ŞÜPHELİ TEKRAR SORUŞTURULUYOR

Bu kapsamda Mart ayında düzenlenen FETÖ/PDY operasyonu kapsamında çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan 1’i kadın 19 şüphelinin dosyası Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tekrar ele aldı. Darbe girişiminin ardından FETÖ/PYD terör örgütüne yönelik olarak yürütülen soruşturma kapsamında şahıslardan birçoğu gözaltına alınarak adli makamlara sevk edildi.

Tokat Havalimanı'nda çalışan E.A ile eşi A.A 2009 yılı KPSS’de 47-49 puan aldığı, 2010 yılında ise 95-97 puan almaları nedeni ile dikkat çektiği kaydedildi. Şahıslar çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, soruşturmanın Ankara Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütüldüğü öğrenildi. 

YORUMLAR
  Oscar Ödülleri'nin unutulmaz anları
Oscar Ödülleri'nin unutulmaz anları