A24.com.tr » eğitim » KPSS lisans başvuruları ne zaman? KPSS başvuru ücreti ne kadar

KPSS lisans başvuruları ne zaman? KPSS başvuru ücreti ne kadar

KPSS lisans başvuruları ne zaman? KPSS başvuru ücreti ne kadar

Milyonlarca memur adayının merakla beklediği KPSS lisans başvuru tarihleri belli oldu. KPSS başvuruları son günü ne zaman?

KPSS lisans başvuruları ne zaman sona eriyor? sorularının yanıtı haberimizde sizlerle paylaştık. Kamu Personeli Seçme Sınavı başvuruları 13 Mart 2017 tarihinde başladı. Sınava girecek adaylar KPSS sınav ücretini yatırıp ÖSYM'nin belirlediği gerekli başvuru işlemlerini gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Peki KPSS son gün ne zaman? İşte ayrıntılar...

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılacak olan 2017 KPSS lisans başvuruları ne zaman sona eriyor? sorusu sınava girmeyi düşünen tüm adaylar tarafından merak konusu. 2017 Lisans KPSS başvurusu yaparak sınava girip kazananlar gerekli puanı alıp memur olma hakkını elde edecekler. Peki KPS son başvuru günü ne zaman? İşte ayrıntılar...

KPSS SON BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?
Kamu Personeli Seçme Sınavı son başvuru tarihi ÖSYM tarafından açıklandı. Buna göre 2017 KPSS başvuruları 23 Mart çarşamba günü sona erecek. Öte yandan KPSS sınav ücretlerinin 24 Mart tarihine kadar anlaşmalı bankalara ödenmesi gerekiyor. Aksi takdirde adayların sınav başvuruları kabul edilmeyecek.

2017 KPSS NE ZAMAN?
Memurluk sınavı olarak nitelendirilen KPSS sınavı 21 Mayıs pazar günü saat 10:00'da yapılacak.

KPSS Sınav Ücretleri ve Sınav Ücretinin Yatırılacağı Bankalar

Haberimizin başında değindiğimiz KPSS sınav başvuru ücretleri eleştirilerinin ÖSYM'yi ücretleri ve oturumları yeniden düzenlemeye götürdüğünden bahsetmiştik. 14 Mart ve 15 Mart tarihli kamuoyu açıklaması başlıklı ÖSYM açıklamalarında, bu eleştirilerin göz ardı edilmediği ve dikkate alındığı duyurularak, yeniden düzenlenen ücretler duyuruldu. Buna göre, hem oturumların nasıl uygulanacağı hem de oturum başı sınav ücretleri yeniden düzenlendi. Bağımsız test uygulaması ve bunun neden olduğu ücret artışı uygulamasından vazgeçildiği ve adaylardan oturum başı ücret alınacağı bildirildi. Buna göre, adaylar katıldıkları oturum başı ÖSYM'ye 40 TL gibi bir ücret ödeyecekler ve her oturumda üç alan testi uygulanacak. Sabah oturumları saat 10.00 ve öğleden sonra oturumları saat 14.30'da başlatılacak.

KPSS başvuru ücretleri, birçok bankanın ATM'si, şubesi, internet veya mobil bankacılığı kullanılarak ödenebilecek. Bu bankalar, Akbank, Türk Ekonomi Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Ziraat Bankası ve Halkbank olarak belirlendi. Ziraat Bankası'nın yalnızca internet bankacılığı ve mobil bankacılık yoluyla ödeme kabul edeceği başvuru ücret ödemelerinde, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Akbank ve Halkbank'ın tüm banka şubeleri, ATM'leri ve internet bankacılığı KPSS sınav başvuru ücretleri öderken kullanılabilecek. Türk Ekonomi Bankası'nn ise yalnızca ATM ve şubeleri kullanılacak.

 

YORUMLAR
  Yediğimizde kendimizi iyi hissetmemizi sağlayan mutluluk veren yiyecekler...
Yediğimizde kendimizi iyi hissetmemizi sağlayan mutluluk veren yiyecekler...