A24.com.tr » magazin » Koray Avcı kimdir kaç yaşında?

Koray Avcı kimdir kaç yaşında?

Koray Avcı kimdir kaç yaşında?

Son yılların en çok dinlenen şarkılarına imza atan ve büyük bir çıkış yakalayan Koray Avcı kimdir? İşte ünlü isim ile ilgili detaylar...

 Bu akşam Beyaz Show'a konuk olacak olan Koray Avcı hakkında bilinmeyenleri sizler için sıraladık. Sen ve Hoşgeldin gibi son dönemde başarılı bir çıkış yapan, şarkıları dilden dile dolaşan başarılı şarkıcı Koray Avcı, 1 Ocak 1990 tarihinde, Ankara'da dünyaya geldi. Aslen Erzincan'ın Tercan ilçesinden olan sanatçı, Ankara'da doğup büyümüştür.

KORAY AVCI KİMDİR?

Şarkıcı kimliğinin yanı sıra söz yazarı, bestekâr ve müzisyen kimliği ile de dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Avcı, çocukluğundan bu yana resim ve müziğe karşı ilgi duymaktadır.

Kariyerine Ankara'daki bazı performans mekanlarında zaman zaman şarkı söyleyerek başlamıştır.

Muğla Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümünü kazanan Avcı, hayallerine ara vererek öğrenim hayatına Muğla'da devam etmiştir.

Muğla'da öğrenim hayatına devam ederken Acun Ilıcalı'nın hazırlayıp, sunduğu 'Yetenek Sizsiniz Türkiye' programına arkadaşı Osman Arslan ile katılıp "beatbox ve Volkan Konak taklidi" performansı sergilemiş ve 2. tura kadar yükselmiştir.

Katıldığı bu yarışma Koray Avcı'nın hayatından bir dönüm noktası olmuştur. Her şey sokakta gitar çalan bir arkadaşının yanına oturup şarkı söylemesiyle değişir.

Okulu bittikten sonra Ankara'ya dönen Avcı, daha önce sahne aldığı hiç bir mekanda sahne alamaz. Bunun üzerine sokaklarda ve toplu taşıma araçlarında şarkı söylemeye başlar.

Bir gün metroda söylediği şarkının bir genç tarafından kaydedip paylaşılması ve bu videonun çok ilgi görmesi üzerine, Koray kendi videolarını çekip sosyal medyada yayınlamaya başlar. Sosyal medyada ilgi odağı olur ve paylaştığı videolar ciddi izleme sayılarına ulaşır.

İÇ MİMARLIK OKUYOR

Günden güne artan talep doğrultusunda gerek yurt içinde gerekse yurt dışında konserler verir. Güçlü ve samimi yorumu ile geniş bir dinleyici kitlesine ulaşır.

Yılda yaklaşık olarak 250 konser veren Avcı'nın yolu DokuzSekiz Müzik'in sahibi olan Ahmet Çelenk'le kesişir. 28 Ağustos 2015'de "Aşk ile" isimli ilk solo albümünü yayınlar.

Albümde Neşet Ertaş, Mazlum Çimen, Saki Çimen, Soner Akalın, Zeliha Sıkık, Feyzullah Eti gibi önemli isimlerin eserlerinin yanı sıra söz ve müziği kendisine ve gitaristi Köksal Fındık'a ait olan 4 yeni şarkıya da yer verir.

"Aşk ile" albümü çıktığı günden sonra uzun süre satış listelerinin ilk sıralarında yer aldı. Albümün çıkış şarkısı Sen'e Hasan Kuyucu yönetmenliğinde çekilen video klibin izlenme rakamları şu an 100 milyonu geçmiştir.

Şarkıları seslendirdiği anda verdiği tebessüm yüzünden kendisine dinleyicileri tarafından konulan "Sesi Gülen Adam" lakabıyla bilinmektedir.

Avcı; müziğin yanı sıra ikinci defa girdiği sınav sonucunda kazandığı Çankaya Üniversitesi İç mimarlık bölümünde öğrenimine devam etmektedir.

YORUMLAR
  Kırmızı halıda kıskandıran şıklık yarışı!
Kırmızı halıda kıskandıran şıklık yarışı!