A24.com.tr » dünya » Kolombiya'da 52 yıllık savaş sona erdi

Kolombiya'da 52 yıllık savaş sona erdi

Kolombiya'da 52 yıllık savaş sona erdi

Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos, ülkede 52 yıldır devam eden savaşın sona erdiğini açıkladı. Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri’yle (FARC), silahlarını teslim etti.

FARC son silahlarını da kamyona yükleyerek teslim etti.

Santos, silahların teslim edilmesiyle 52 yıldır örgütle olan savaşlarının sona erdiğini söyledi.

Kolombiya ile FARC arasındaki anlaşma uyarınca örgüt silahlarını teslim ederek siyasete başlayacak. İmzalanan anlaşma sonrası FARC militanlarının silahsızlanma süreci başlamıştı.

Santos, Pondores’te düzenlenen törende şunları söyledi: “Silahların tamamen teslim edilmesi, silahların yüklendiği son kamyonların yola çıkmasıyla bu savaşa son nokta konuldu, çatışmalar tamamen sona erdi ve ulusumuz için yeni bir dönem başladı.”

Kolombiya barış süreci

Kolombiya hükümeti ile FARC arasındaki ilk anlaşma Küba’nın başkenti Havana’da imzalanmış, ancak 2 Ekim 2016’da yapılan referandumda reddedilmişti.

Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos ve FARC lideri Rodrigo Londono’nun imzaladığı anlaşmadan iki ay sonra varılan yeni anlaşma bir öncekinde olduğu gibi referanduma sunulmamış, onay için kongreye götürülmüştü.

FARC gerillaları, kamplarından yürüyerek ve botlarla Kolombiya’yı geçerek Birleşmiş Milletler (BM) tarafından izlenen 26 terhis bölgesine ulaşmıştı. 

YORUMLAR
  Yeşilçam'ın kötü adamlarının hiç bilmediğimiz yüzleri...
Yeşilçam'ın kötü adamlarının hiç bilmediğimiz yüzleri...