A24.com.tr » sağlık » "Koca alerjisi" yüzünden eşiyle görüşemiyor

"Koca alerjisi" yüzünden eşiyle görüşemiyor

"Koca alerjisi" yüzünden eşiyle görüşemiyor

ABD'de yaşayan Johanna ile Scott Watkins çiftinin evlilikleri kabusa dönüştü. Kocasına bile alerjisi olan 29 yaşındaki kadın, eşiyle aynı ortamda kalamıyor.

ABD'li Johanna Watkins, dünya genelinde çok nadir olarak görülen "mast hücresi sendromu" hastalığına yakalandı.

Kocasına bile alerjisi olan 29 yaşındaki Johanna Watkins, hastalığının zorluklarını anlattı. BBC’ye konuşan kadın, kocasıyla ‘birlikte’ film izlerken bile ayrı odalarda bulunduklarını ve film hakkında telefon üzerinden sohbet ettiklerini söyledi.

Mast hücre aktivasyon sendromu isimli bağışıklık sistemi hastalığının ağır bir vakasından mustarip olan Watkins’in gün ışığından kocasının kokusuna kadar onlarca şeye alerjisi var. Bu, kocasına dokunduğunda, hatta onunla aynı ortamda bulunduğunda bile ölüm riskine girmesi anlamına geliyor.

Bu nedenle, çiftin ‘birlikte’ vakit geçirme anlayışı da sıradışı: “Scott ve ben birlikte televizyon izlemeye çalışıyoruz. Fakat ona alerjim olduğu için aynı odada bulunamıyoruz. O üç kat aşağıda laptopunu açıyor, ben de kendi odamda. Aynı anda izliyoruz ve o sırada izlediğimiz şey hakkında mesajlaşıyoruz.”



‘ÇOK YAKLAŞINCA ÖKSÜRÜYORDU’

Johanna, Minnesota’daki evlerinin çatı katında tek başına, kapalı pencere ve kapıların yanı sıra hava filtreleriyle yaşıyor. 2013’te eşi Scott’la evlenmeden önce durumunun böylesine ağırlaşacağını bilmediklerini söylüyor. Johanna eskiden öğretmenlik yapıyor, çift birlikte doğa gezilerine bile çıkıyormuş. Scott, “Henüz teşhis konmadan eşime çok yaklaştığımda bazen öksürüyordu” diyor ama daha fazla bir sorun yaşamadıklarını anlatıyor.

Çift, hayatı fiziksel olarak paylaşmalarının imkânsızlığını geçen yıl idrak etmiş. Johanna, “Scott benimle aynı odaya girdiğinde giderek daha kötü hissettiğimi fark ettik. Günlük semptomlar artıyordu. Bir gün odaya girdi ve anaflatik semptomlar [aniden başlayan, ölümcül olabilen öksürme] başgösterdi. Odadan çıkması gerekti” diyor. Çift bu olayın üzerine bir hafta yüz yüze gelmemiş ama bir hafta sonra aynısı yaşandığında, hayatlarını dramatik biçimde değiştirmeleri gerektiğini anlamış. Johanna, “Bir daha düzelmeyeceğini bilmek korkunçtu. Artık kocama da reaksiyon gösteriyordum” diyor.

Mast hücre aktivasyon sendromu hastalarına yapılan tedavi, Johanna’nın vakasında işe de yaramıyor. Çift sorunu nasıl çözeceklerini bilmezken, Scott “Onu güvende tutmak istiyorum. Şu an bunu yapabilmemin bir yolu da onu görmemek” diyor. 

YORUMLAR
  Türk televizyon tarihine geçen en komik spiker gafları!
Türk televizyon tarihine geçen en komik spiker gafları!