A24.com.tr » teknoloji » Kış saati telefon saat ayarı nasıl yapılır

Kış saati telefon saat ayarı nasıl yapılır

Kış saati telefon saat ayarı nasıl yapılır

Kış saati uygulamasının kaldırılmasından sonra 30 ekim'de otomatik olarak kış saatine geçecek olan cihazların nasıl yaz saatine ayarlanabileceği merak konusu oldu.

 Türkiye'de kış saatinin yürürlükten kaldırılmasının ardından kafalarda saatler hakkında yeni karışıklıklar oluşmaya başladı. Kış saatinin iptal edilmesiyle birlikte en önemli sorun telefonların kendini kış saatine otomatik olarak almasıdır. Peki telefonların kış saati uygulamasını nasıl iptal edebiliriz? İşte cevabı...

 Türkiye’de 2016 yılından itibaren Kış Saati Uygulaması yürürlükten kaldırıldı, “Yaz Saati Uygulaması” artık yıl boyu devam edecek. Dünya, Kış Saati Uygulaması ile bu yıl saatleri 30 Ekim 2016 Pazar günü bir saat geri alacak. Hal böyle olunca Türkiye’deki kullanıcıların da 30 Ekim’den itibaren en büyük derdi, iPhone, Android ve bilgisayarlarda ‘Saat ayarı nasıl yapılır?’ olacak.

Kış Saati Uygulaması’na Türkiye’de resmi olarak son verilmesi, dijital cihazları etkilemeye devam edecek. 30 Ekim Pazar günü akıllı telefon, tablet ve bilgisayar sistemleri saatlerini otomatik olarak bir saat geri alacak.

Konuyla ilgili olarak Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) da internet servis sağlayıcılarını ve operatörleri gerekli tedbirleri alması konusunda uyardı. Ancak 30 Ekim’de dijital cihazlarınızın olumsuz etkilenmemesi ve doğru saati göstermesi için şu ayarları yapmanız gerekecek:

iOS için kış saati ayarı:

iPhone ve iPad’lerde; Ayarlar > Genel > Tarih ve Saat > Otomatik Ayar seçeneğini devre dışı bırakın.

Android için saat ayarı:
Android mobil cihazlarda; Ayarlar > Tarih ve Saat > Otomatik Tarih ve Saat seçeneğini devre dışı bırakın.

Windows PC için saat ayarı:
PC’lerde de saat ayarlarını kendiniz değiştirebilirsiniz. Bunun için cihazınızın “Tarih ve Saat” ayarlarına girip “Saati gün ışığından yararlanmak için otomatik olarak ayarla” seçimini kaldırmanız gerekiyor. Microsoft’un Windows platformundaki sistem saati ile ilgili özel bir yama/güncelleme paketi yayınlaması bekleniyor. Bu güncelleme, bilgisayar sistemlerinin 30 Ekim’de otomatik olarak Kış Saati’ne geçmesinin önüne geçecek.

Mac için saat ayarı:

Apple’ın Mac’leri için ise kullanıcıların Sistem Tercihleri > Tarih ve Saat bölümünde yer alan “Tarih ve saati otomatik olarak ayarla” seçeneğini kapatmaları gerekiyor.

Manuel saat ayarı:
Eğer güncelleme yapamıyorsanız, sisteminiz GMT+2‘ye yani kış saatine geçtikten sonra tekrar GMT+3′e çekip, saat dilimini buna göre değiştirebilirsiniz.

YORUMLAR
  1961 yapımı Tenten filminde görebileceğiniz şahane 18 İstanbul manzarası
1961 yapımı Tenten filminde görebileceğiniz şahane 18 İstanbul manzarası