A24.com.tr » eğitim » Kimler ücretli öğretmenlik yapabilir - ücretli öğretmenlik başvuru şartları

Kimler ücretli öğretmenlik yapabilir - ücretli öğretmenlik başvuru şartları

Kimler ücretli öğretmenlik yapabilir - ücretli öğretmenlik başvuru şartları

Kadrolu olarak atanamayan öğretmen adaylarının kadroya geçene kadar görev yapmayı tercih ettiği sözleşmeli öğretmenlikle ilgili başvuru koşulları merak ediliyor. Peki kimler başvurabilir?

Türkiye'deki öğretmen açığı nedeyiyle neredeyse her yıl birkaç dönem öğretmen ataması yapılıyor. Öğretmenler atandıkları okuldan istedikleri yerlere geçmek için tayin ister, kabul edildiği takdirde ise mevcut çalıştığı okulda boşluk oluşur. Milli Eğitim Müdürlükleri ise boş yerlere geçici öğretmenleri alarak dönemi kurtararak geçirmektedir. Ülkemizde bir çok vatandaş ücretli öğretmenlik yapmaktadır.

İşte ücretli öğretmenlikle ilgili merak edilen bazı soruların cevapları...

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİĞİ KİMLER YAPABİLİR?

Ülkemizde ücretli öğretmenlik oldukça yaygındır.Okullarda bulunan açıkların dönemlik kapatılmasını hedefleyen ücretli öğretmenliği emekli öğretmenler,önlisans ve lisans bitirmiş vatandaşlar yapabilmektedir.Vatandaşlar için iş kapısı olsada avantajları yoktur.Sadece çalıştığı saat başı para alan ücretli öğretmenlerin maaşlarıda oldukça düşük seviyededir.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLER KAÇ PARA MAAŞ ALIYOR?

2017 yılı itibariyle ücretli öğretmenlik yapan vatandaşlar girdiği ders başına belli bir ücret almaktadır.Milli Eğitimin belirlediği ücret tarifesinde bekar bir ücretli öğretmen 1 saatlik ders ücretini 11.46 TL’den almaktadır.Bu miktar aylık gelire vurulduğunda ise 30 saat ders veren bir ücretli öğretmen 1256 TL aylık gelir elde etmektedir.Ders saatinin artması durumunda ücrette artacaktır.Ayrıca sigortası ise sadece çalıştığı günlerde yatmaktadır.Tatil günlerde ise ders ücreti ve sigortası yapılmaz yatırılmaz.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Ücretli öğretmenlik yapmak isteyen vatandaşlar okul dönemi öncesi il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerine başvuru yapmaktadır.Başvurular bizzat giderek veya e-devlet üzerinden online olarak da yapılabilmektedir.Ücretli öğretmenlik alımlarında boş kontenjana göre öğretmen alınırken genellikle taşra ve kenar mahalledeki okullara alımlar yapılmaktadır. 

YORUMLAR
  Parmak uzunluğuna göre karakter analizi testi
Parmak uzunluğuna göre karakter analizi testi