A24.com.tr » yaşam » Kho Kara Harp Okulu Başvuru Sonuçları açıklandı mı

Kho Kara Harp Okulu Başvuru Sonuçları açıklandı mı

Kho Kara Harp Okulu Başvuru Sonuçları açıklandı mı

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesine subay, astsubay ve bordo bereliler de dahil olmak üzere çok sayıda personel alımı yapılacağının duyurulmasından sonra 233 bini aşkın başvuru yapıldığı açıklandı.

Milli Savunma Bakanlığı, TSK'ya yapılacak rütbeli personel alımıyla ilgili binlerce kişinin başvurda bulunduğunu açıkladı. Peki başvuru sonuçları açıklandı mı?

TSK personel alımı için kaç kişi başvurdu? sorusunun yanıtı belli oldu. FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ihraç edilen askerler nedeniyle personel sıkıntısının yaşandığı Türk Silahlı Kuvvetleri'ne katılmak için toplam 233 bin 787 kişinin başvuru yaptığı öğrenildi. Milli Savunma Bakanlığı'nın başlattığı personel alım girişimiyle başvuru yapanlardan seçilecek kişilerin TSK'ya katılmasının ardından orduda asker ihtiyacı da karşılanmış olacak.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamındaki TSK düzenlemeleri çerçevesinde ordunun personel ihtiyacının karşılanması için Milli Savunma Bakanlığı görevlendirilmişti. Askerlerin ihraç edilmesi ve açığa alınmaları sonrasında hemen harekete geçen bakanlık bu kapsamda, Harp Okulları, Astsubay Meslek Yüksekokullarına öğrenci alımının yanı sıra Hava, Kara ve Deniz Kuvvetleri Komutanlıklarına muvazzaf subay ve astsubay alımına ilişkin ilan yayınlamıştı. Buna ek olarak Türkiye tarihinde ilk defa Özel Kuvvetler Komutanlığı'na dışarıdan personel alımı için başvuru imkanı sağlandı.

BAKANLIĞA REKOR BAŞVURU YAPILDI

Milli Savunma Bakanlığınca alınan başvurulara baktığımızda 'Millet Orduya Sahip Çıktı' demekten kendimizi alamıyoruz. Özellikle FETÖ'cü hainlerin darbe girişiminden sonra Milli İrade'nin birlik olup bu hainlere karşı başlattığı mücadele ise takdire değer. Bu kapsamda TSK'ya yapılan başvuruların sayısı şöyle:

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na 600 muvazzaf subay alımı için 20 bin 903, 1000 muvazzaf astsubay kadrosu için de 29 bin 664 kişi başvurdu.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na alınacak 146 subay kadrosu için 11 bin 383 kişi, 447 astsubay kadrosu için de 24 bin 295 kişinin başvurusu alındı.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na alınacak 376 muvazzaf subaylık için başvuran 12 bin 147 kişi olurken, 600 kadrolu muvazzaf astsubaylık için 45 bin 235 kişinin müracaat ettiği öğrenildi.

Özel Kuvvetler Komutanlığı'na ilk defa dışarıdan personel alımı yapılıyor. Bu kapsamda 200 subay ve 500 astsubay alınacağı açıklanmıştı. Toplamda 35 bin 24 kişinin başvurduğu Özel Kuvvetler'de Bordo Bereli kadrosuna ise rekor başvuru yapıldı. Bordo bereli başvuru formunu dolduran kişilerin sayısının 23 bin 14 olduğu açıklandı.

Öte yandan yeni kurulan Milli Savunma Üniversitesi himayesinde faaliyet gösterecek olan Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları için de öğrenci alımı yapıldı. Buna göre, Kara Harp Okulu'na 12 bin 813, Deniz Harp Okulu'na 5 bin 183 ve Hava Harp Okulu'na 2 bin 972 kişi eğitim talebinde bulundu. Astsubay Meslek Yüksekokulları için 34 bin 168 başvuru yapıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'de çalışmak üzere askeri personel olmak için Milli Savunma Bakanlığı'na başvuru yapanların toplam sayısı böylelikle 233 bin 787 kişiye ulaşmış oldu. 

YORUMLAR
  İrem Derici'nin zayıflamasını sağlayan Arpa Suyu Diyeti nedir?
İrem Derici'nin zayıflamasını sağlayan Arpa Suyu Diyeti nedir?