A24.com.tr » politika » Kemal Kılıçdaroğlu ilk kez o kelimeyi kullandı

Kemal Kılıçdaroğlu ilk kez o kelimeyi kullandı

Kemal Kılıçdaroğlu ilk kez o kelimeyi kullandı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu darbe girişiminin yaşandığı gece bombaların hedefi olan Özel Harekat Merkezi'ni ziyaret etti. Burada açıklama yapan Kılıçdaroğlu ilk kez o kelimeyi kullandı.

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da 15 Temmuz akşamı Fethullahçı teröristler tarafından bombalanan Özel Harekat Merkezi'ni ziyaret etti.

"ORDU İÇİNDE YUVANALANAN.."
Şehitler için karanfil bırakan CHP Lideri, ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, "Ordu içinde yuvalanan, FETÖ'nün devletin içinde bu kadar yuvalanması, hepimizin üzerinde düşünmesi gereken bir tablodur." diye konuştu.

 İŞTE O VİDEO

POLİS TEŞKİLATINI GÜÇLENDİRMEK VE ONLARA GÖZÜMÜZ GİBİ BAKMAK HEPİMİZİN GÖREVİ
Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları;

Şu ifade çok önemliydi, Anayasa'nın ruhuna sadık kalarak görev yapan polis teşkilatımız hepimizin gözbebeği olmak durumundadır. Onlar, biz bu ülkenin sokaklarında rahat gezelim diye yeri geldiğinde canını veren kardeşlerimizdir. Polis teşkilatımızı güçlendirmek ve onlara gözümüz gibi bakmak hepimizin ortak görevidir. 15 Temmuz'da yaşanan olay Türkiye tarihinde birden fazla ilki doğurdu.

ONLARI ASLA UNUTMAYACAĞIZ
Birincisi demokrasiye, özgürlüklere ve hukukun üstünlüğüne bağlılık konusunda büyük bir ortak payda oluşturdu. 43 arkadaşımız, burada şehit oldu. Onlara demokrasi şehidi diyoruz, onları asla unutmayacağız. Türkiye'nin yeniden ayağa kalkması, onların hayatlarını feda etmesiyle gerçekleşti.

ORDU İÇİNDEKİ FETÖ YUVALANMASI
Ordu içinde yuvalanan, FETÖ'nün devletin içinde bu kadar yuvalanması, hepimizin üzerinde düşünmesi gereken bir tablodur. Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir ama Türkiye'de bütün partilerin demokrasi konusunda ortak bir tavır takınmaları bence çok önemlidir. Buraya geldik, demokrasi şehitlerimizi anmak için geldik.

GÜLEN AKLANMAK İSTİYORSA TÜRKİYE'DE YARGILANMALI
Umarım önümüzdeki günlerde siyasi partiler bir araya gelirler ve bu sorunu çözmüş oluruz. Fethullah Gülen'in kesinlikle Türkiye'ye iade edilmesi lazım. Ben aklanmak istiyorum diyorsa, Türkiye'de yargılanmalıdır. Fethullah Gülen'in Türkiye'ye teslim edilmesi gerekiyor."

 

YORUMLAR
  20 Kişinin öldüğü Las Vegas saldırısından en çarpıcı görüntüler!
20 Kişinin öldüğü Las Vegas saldırısından en çarpıcı görüntüler!