A24.com.tr » yaşam » Karlov suikastıyla ilgili yeni gelişme

Karlov suikastıyla ilgili yeni gelişme

Karlov suikastıyla ilgili yeni gelişme

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikastı ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 7 polisten 6'sı tutuklama talebiyle adliyeye sevk edildi.

Rus Büyükelçi Karlov cinayetini aydınlatmaya yönelik çalışmalar devam ediyor.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 7 kişi savcıya ifade verdi. Savcılık ifadelerinin ardından polislerden 6'sı tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi. Bir polis de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Polislerin, suikastı gerçekleştiren polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş'ın ilişkide olduğu kişiler olduğu ve FETÖ bağlantıları olduğu gerekçesiyle mahkemeye sevk edildikleri belirtildi.

NELER OLMUŞTU?

Rusya Büyükelçisi Andrey Gennadiyeviç Karlov 19 Aralık 2016 tarihinde Ankara’da silahlı suikasta uğradı.

Ankara'dan az önce flaş bir son dakika haberi geldi. Rusya Büyükelçisi Andrey Gennadiyeviç Karlov Ankara’da, Çağdaş Sanatlar Merkezi'ndeki bir resim sergisinin açılışında silahlı saldırıya uğradı. Saldırgan ve vurduğu büyükelçinin halen içeride olduğu belirtildi. Özel Harekat polisleri binanın çevresini çevirdi, 15-20 el silah sesi duyuldu. Çatışma yaşandığı belirtiliyor.

 

Saldırı Ankara Çağdaş Sanatlar Merkezi'ndeki bir resim sergisi açılışı sırasında gerçekleşti. Açılışın ardından konuşma yapmak için kürsüye gelen Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov bu sırada silahlı saldırıya uğradı.

YORUMLAR
  Galatasaray - Fenerbahçe derbisi ne zaman oynanacak, karşılaşma saat kaçta, hangi kanaldan canlı yayınlanacak?
Galatasaray - Fenerbahçe derbisi ne zaman oynanacak, karşılaşma saat kaçta, hangi kanaldan canlı yayınlanacak?