Galatasaray   |   Beşiktaş   |   Fenerbahçe   |   Süper Lig   |   Şampiyonlar Ligi   |   UEFA Avrupa Ligi   |   NBA   |   Eurolig   |   Beko Basketbol Ligi

Kara Kartal’dan dünyanın ilk sessiz tezahüratı

A24.com.tr » spor » Kara Kartal’dan dünyanın ilk sessiz tezahüratı
Kara Kartal’dan dünyanın ilk sessiz tezahüratı

Medya Takip Merkezi (MTM), Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) için hazırladığı Kasım ayı medya raporunu açıkladı. Beşiktaş taraftarı sessiz tezahüratıyla dünyada bir ilki yaşattı.

 Şampiyonlar Lig’inin 5. haftasında Beşiktaş – Benfica maçı, taraftarlara heyecanlı dakikalar yaşatırken dünyada bir ilke imza attı. Beşiktaş, “ırkçılığa ve işitme engellilerin yaşadıkları sorunlara” dikkat çekmek için sessiz tezahürat yaptı. Süper Lig’in 11. haftasında ise Fenerbahçe- Galatasaray derbisinde Fenerbahçe’nin galibiyeti çok konuşuldu.

Rapora göre, ay boyunca spor basınında en çok konuşulan takım Fenerbahçe, en popüler kulüp başkanı Aziz Yıldırım oldu. Robin Van Persie ise futbolcular listesinde zirvedeydi. İşte araştırmanın detayları…

Siyah beyazlı taraftar işaret diliyle “ırkçılığa dur” dedi


Medya Takip Merkezi’nin Kasım ayı raporunda spor medyasının en çok konuşulanlar listesinde, Fenerbahçe 80 bin 538 haberle ilk sırada yer alırken, Galatasaray 71 bin 246 haberle ikinci sıraya yerleşti. Beşiktaş 62 bin 759 haberle üçüncü, Trabzonspor 42 bin 830 haberle dördüncü olurken, Bursaspor ise 27 bin 609 haberle beşinci sırada yer aldı.

Kasım ayında iki önemli karşılaşma yaşandı. Süper Lig’in 11. haftasında Fenerbahçe-Galatasaray karşılaşmasında Fenerbahçe Galatasaray’ı 2 – 0 mağlup etti. UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu’nda ise Beşiktaş ve Benfica karşı karşıya geldi. Siyah beyazlılar ilk devrede 3-0 geriye düştüğü maçı 3 – 3 berabere bitirdi. Karşılaşmanın dikkat çeken önemli bir ayrıntısı, siyah beyazlı taraftarların ırkçılığa ve engelli bireylerin yaşadıkları problemlere dikkat çekmek için işaret diliyle 1 dakikalık sessiz tezahürat yaparak dünyada bir ilki gerçekleştirmesiydi.

Karşılaşma öncesinde Beşiktaş Kulübü’nün resmi internet sitesinde Hutchinson, Beck, Necip Uysal ile Gökhan İnler tanıtım filminde bir araya gelerek taraftarları sessiz tezahürata davet etmişti. Kulübün "Sessiz Tezahürat" projesi, Türkiye Sağırlar Milli Federasyonu tarafından onur ödülüne layık görüldü.

Aziz Yıldırım listenin zirvesinde kalmaya devam etti

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, 6 bin 857 haberle Klüp yöneticileri listesinin ilk sırasında yer aldı. Galatasaray Başkanı Dursun 4 bin 717 haberle listenin ikinci sırasında, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman 4 bin 546 haberle listenin üçüncü sırada yer bulurken, Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta 4 bin 541 haberle dördüncü sıraya yerleşti. Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi ise 730 habere konu edildi.

Fatih Terim’in flaş aday kadrosu kararı

Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, 15 bin 710 haberle teknik direktörler listesinin ilk sırasında yer aldı. Terim, flaş kararıyla Milli Takımın Kosova ile oynayacağı maçın aday kadrosuna Arda Turan, Burak Yılmaz, Selçuk İnan, Gökhan Gönül’ü de dâhil etti.

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, 13 bin 403 haberle ikinci sırada yer alırken, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, 10 bin 974 haberle listenin üçüncü sırasına yerleşti. Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, 12 bin 784 haberle dördüncü, Trabzon Teknik Direktörü Ersun Yanal ise 7 bin 804 haberle listenin beşinci sırasında yer buldular.

Fenerbahçe’li Persie medyanın zirve ismi
Spor Toto Süper Lig karşılaşmaları heyecanla devam ederken, futbolcular attığı gollerle konuşulmaya devam etti. Fenerbahçe’li futbolcu Robin Van Persie, 11 bin 318 haberle listenin zirvesinde yer alırken, Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde attığı golle taraftarlara heyecan yaşattı. Beşiktaş-Benfica karşılaşmasında attığı gol ve yaptığı asistle Ricardo Quaresma 11 bin 262 haberle basında ikinci sırasında yer aldı. Listenin üçüncü sırasında yer alan Milli Takıma yeniden çağrılan Arda Turan, 9 bin 317 haberle adından söz ettirdi.
MTM’nin listesinin devamında Mehmet Topal, Jeremaine Lens, Wesley Sneijder, Moussa Sow yer aldı.


YORUMLAR

İlginizi çekebilecek diğer haberler