A24.com.tr » eğitim » Kapatılan üniversitelerin öğrencileri için tercihler başladı

Kapatılan üniversitelerin öğrencileri için tercihler başladı

Kapatılan üniversitelerin öğrencileri için tercihler başladı

Başarısızlıkla sonuçlanan darbe sonrası FETÖ ile ilişkisi olduğu için kapatılan üniversitelerin öğrencileri için tercih süreleri başladı.

 ÖSYM'nin internet sitesinden yaptığı duyuruya göre, 23 Temmuz 2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 667 sayılı KHK ile kapatılan yükseköğretim kurumlarının öğrencileri, Türkiye’deki diğer yükseköğretim kurumlarına belirlenen usul ve esaslar doğrultusunda yerleştirilecek.

23-26 AĞUSTOS ARASI TERCİH YAPILABİLİR
Buna göre öğrenciler tercihlerini, 23-26 Ağustos tarihlerinde, ÖSYM’nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden TC kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak yapacak. Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacak. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacak.

TERCİH İŞLEMİ SAAT 23:59'DA SONA ERECEK
Öğrenciler, tercih işlemlerini ÖSYM’nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresindeki açıklamalar doğrultusunda tamamlayacak.

EN FAZLA 24 PROGRAM TERCİH EDEBİLECEK
Öğrenciler tercihlerini öğrenim görmekte oldukları program doğrultusunda ek tablolarda belirtilen lisans/ön lisans programlarından yapacak ve en fazla 24 program tercih edebilecek.

Öte yandan öğrenciler, yerleştirildiği programla veya yatay geçiş yaptığı programla aynı adı taşıyan programları (bazı programlarda eşdeğer programları) tercih edebilecek. Öğrenciler, üniversite tercih işlemlerine ilişkin detaylı bilgiye, "www.osym.gov.tr" adresinden ulaşabilecek.

YORUMLAR
  Kadınlar hangi sebepten tayt giymeyi tercih eder?
Kadınlar hangi sebepten tayt giymeyi tercih eder?