A24.com.tr » sağlık » Kalp deliğini 40 yıl sonra kapattılar

Kalp deliğini 40 yıl sonra kapattılar

Kalp deliğini 40 yıl sonra kapattılar

Tıp dünyasının en gelişmiş cihaszlarından olan Da Vinci robotuyla ameliyat edilen 40 yaşındaki adam sağlığına kavuştu.

 Adana'da, kalbinde delik olan40 yaşındaki Arif Ferit Seğmen, kentte ilk kez kullanılan Da Vinci robotik cerrahi yöntemiyle sağlığına kavuştu
Operasyonun yapıldığı özel hastaneden yapılan açıklamaya göre, yıllardır nefes darlığı ve çabuk yorulma şikayetleri yaşayan Seğmen, sorunlarından kurtulmak için bir hastaneye başvurdu.

Koroner arter teşhisi konulan, anjiyo yapılarak kalp damarlarına stent takılan Arif Ferit Seğmen'in şikayetleri son bulmadı.

Seğmen'in son olarak başvurduğu özel hastanede yapılan bir dizi kontrol ve tetkikler sonucunda, kalbinde daha önceki kontrollerde fark edilmeyen bir delik olduğundan şüphelenildi. Yapılan ekokardiyografi ile "doğumsal kalp anomalisi" olduğu kesinleşen Arif Ferit Seğmen'in kalbinin her iki kulakçığı arasında doğuştan olması gereken zarın olmaması nedeniyle delik bulunduğu belirlendi.

Doğumsal kalp anomalisi 40 yılda fark edilmeyen Seğmen, Kardiyovasküler Cerrahi (KVC) uzmanları Prof. Dr. Bülent Kısacıkoğlu, Prof. Dr. Cem Alhan, Dr. Bülent Bolat ve Dr. Ömer Ulular'dan oluşan ekip tarafından kentte ilk kez kullanılan "Da Vinci robotik cerrahi" yöntemiyle sağlığına kavuştu.

Başarıyla gerçekleştirilen ameliyatın ardından yoğun bakımda gözlem altında tutulan Arif Ferit Seğmen, doktorların onayı ile bir gün sonra normal odaya alındı.

Seğmen, sağlığına kavuştuğu için mutlu olduğunu ifade ederek, "Bu kadar yıl kalbimde delikle yaşadığım için şaşırdım. Tedavi olup sağlığıma kavuştuğum için çok mutluyum. Tüm hastane ekibine teşekkür ederim." dedi.

YORUMLAR
  Arda Turan'ın örnek aldığı isimler, okuduğu kitaplar ve playlist'i
Arda Turan'ın örnek aldığı isimler, okuduğu kitaplar ve playlist'i